Η καλή μας μονταζιέρα...


 Αντα Ψαρρά

Για κάποιο περίεργο λόγο φαίνεται ότι εκεί στον όμιλο Μαρινάκη ενοχλήθηκαν περισσότερο με τις νόμιμες συνακροάσεις («υποκλοπές» για Τα ΝΕΑ) της ΕΥΠ προ... Κυριάκου για μεγάλες ποινικές υποθέσεις του οργανωμένου εγκλήματος, παρά για τις «νόμιμες επισυνδέσεις» (και για Τα Νέα) της ΕΥΠ Κυριάκου που έψαχνε τους εθνικούς κινδύνους Ανδρουλάκη, Κουκάκη, Σπίρτζη κλπ.)  

Κι όμως, με κάποιες νόμιμες συνακροάσεις σε ποινικά εγκλήματα και με την έγκριση του εισαγγελέα βρήκαν οι αστυνομικοί και η δικαιοσύνη άκρη και εξάρθρωσαν εγκληματικές οργανώσεις π.χ. τα στημένα στο ποδόσφαιρο, διακίνηση και εμπορία ηρωίνης, κυκλώματα της νύχτας, δολοφονίες για ξεκαθάρισμα λογαριασμών κλπ. 

Στα πλαίσια μιας τέτοιας ποινικής υπόθεσης μάλιστα η ΕΥΠ ενημέρωσε τον τότε πρωθυπουργό Α. Τσίπρα ότι παρακολουθούνται και κάποια στελέχη του και εκείνος φυσικά δεν εμπόδισε τις έρευνες που κατέληξαν σε επτά κατηγορούμενους για κακουργήματα που δικάζονται τώρα.  

Στην περίπτωση του σημερινού πρωθυπουργού όμως, η ΕΥΠ του δεν τον ενημέρωσε, ίσως επειδή έλειπε ταξίδι, ίσως και επειδή φοβήθηκαν ότι μόλις ακούσει για παρακολούθηση δημοσιογράφων και πολιτικών στο κράτος των αρίστων, θα θυμώσει. 

Σήμερα, η καλή εφημερίδα του ομίλου Μαρινάκη μιλάει για ομολογία Τσίπρα για την υποκλοπή, αναρωτιέται γιατί δεν είπε λέξη για το Pegasus (το σαββατιάτικο πρωτοσέλιδο των Νέων με την παραλίγο βόμβα, το παρά λίγο deal και τα παρά λίγο στοιχεία). Διατυπώνει τέλος με φρίκη το ερώτημα «γιατί εμπλέκει την πρόεδρο της δημοκρατίας» ο Τσίπρας. Εδώ όμως όποιος κοινός θνητός έχει ακούσει ή διαβάσει την ερώτηση και την απάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κατανοεί ότι, αν δεν πρόκειται περί άθλιας μονταζιέρας τότε υπάρχει θέμα άγνοιας της ελληνικής γλώσσας. Άμεση δηλαδή ανάγκη για Μπαμπινιώτη...

efsyn.gr