Τον έδιωξαν από τη Διεύθυνση Ασφάλειας, τον έβαλαν προϊστάμενο της ΕΥΠ...


 Nέος προϊστάμενος του Τμήματος Εσωτερικής Ασφάλειας της ΕΥΠ, του τμήματος δηλαδή που παρακολουθούσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κιν.Αλ. Νίκο Ανδρουλάκη και τον δημοσιογράφο... Θανάση Κουκάκη, ανέλαβε ένας από τους τρεις αξιωματικούς, που είχαν απομακρυνθεί τον περασμένο Μάιο από την Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το ieidiseis.gr, πρόκειται για τον Κωνσταντίνο Χασιώτη, ο οποίος είχε 19 χρόνια υπηρεσίας στο Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Είχε απομακρυνθεί μαζί με τον υποδιοικητή της ίδιας υπηρεσίας Θεόδωρου Θεοδώρου, και τον διοικητή του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών Νικόλαο Νταβαρίνο, για «υπηρεσιακούς λόγους», όπως ανέφεραν τότε κύκλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Η τοποθέτηση αυτή σίγουρα έρχεται σε αντίθεση με τις αιτιολογίες απομάκρυνσής του από το τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, πριν από λίγους μήνες. Τότε, κύκλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της αστυνομικής ηγεσίας ανέφεραν ότι οι συγκεκριμένες μετακινήσεις αποτελούσαν προϊόν δυσαρέσκειας για την αδυναμία των συγκεκριμένων υπηρεσιών να εξιχνιάσουν κάποια από τα 23 συμβόλαια θανάτου ή τα 8 αποτυχημένα, που είχαν εκτελεστεί ανάμεσα σε πρωταγωνιστικά μέλη της λεγόμενης Greek Mafia, την τελευταία πενταετία. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ωστόσο, ο μέσος όρος εξιχνίασης διεθνώς για τα συμβόλαια θανάτου που εκτελούνται από το οργανωμένο έγκλημα δεν ξεπερνάει το 2%.

Την ίδια ώρα, σημειώνεται ότι το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών έχει εξιχνιάσει σημαντικές υποθέσεις εκβιαστικών ομάδων που σχετίζονται με δραστηριότητες της Greek Mafia, ενώ το Ανθρωποκτονιών υποθέσεις με απαγωγές και αποτρόπαια εγκλήματα, όπως τη δολοφονία στα Γλυκά Νερά, αλλά και την υπόθεση με τα νεκρά παιδιά στην Πάτρα.

Υπενθυμίζεται τέλος ότι η απόφαση της πολιτικής και αστυνομικής ηγεσίας για τις μετακινήσεις των συγκεκριμένων αξιωματικών και κυρίως η αιτιολογία των υπηρεσιακών λόγων είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στο αστυνομικό προσωπικό, που έβλεπε άδικο τον τρόπο αξιολόγησης τριών έμπειρων αξιωματικών...

avgi.gr