Όταν ο Πορτοσάλτε ξεπλένει την κυβέρνηση για τις φωτιές… και ρίχνει το φταίξιμο στους πυρόπληκτους! [VIDEO]


 Συνεχίζει τις συστάσεις προς τους πυρόπληκτους ο Άρης Πορτοσάλτε, χωρίς ίχνος ενσυναίσθησης, σε μια προσπάθεια να “ξεπλύνει” κάθε ευθύνη της κυβέρνησης.

Πέρυσι το Μάιο και την ώρα που ρεπόρτερ του ΣΚΑΪ περιέγραφε πώς κάηκε το σπίτι ενός ανθρώπου από τη μεγάλη φωτιά στα Γεράνεια Όρη, ο Άρης Πορτοσάλτε δεν έχασε την ευκαιρία να τον διακόψει για να ρωτήσει αν το σπίτι του πυρόπληκτου πολίτη, ο οποίος σημειώνεται ότι εκείνη τη στιγμή έκλαιγε βλέποντας την περιουσία του να έχει γίνει στάχτη, ήταν ασφαλισμένο!

«Δεν νομίζω, είναι ο ιδιοκτήτης εδώ αλλά κλαίει. Δεν μπορώ να τον ρωτήσω», απάντησε, o ρεπόρτερ.

«Ζητώ συγνώμη αλλά τα σπίτια τα ασφαλίζουμε. Πρέπει να μας γίνει συνείδηση αυτό», επανήλθε ο Πορτοσάλτε. «Κάποια στιγμή εμείς που δεν έχουμε τον ίδιο πόνο, να τα λέμε για να τα ακούμε. Τα σπίτια τα ασφαλίζουμε. Είτε είναι αστικό σπίτι, είτε είναι σπίτι στην εξοχή, το ασφαλίζουμε», συνέχισε. 

Δύο μόλις μήνες αργότερα επανήλθε με τις ίδιες συστάσεις, αυτή τη φορά με αφορμή την πυρκαγιά στη Σταμάτα. Συγκεκριμένα,  μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ ισχυρίστηκε ότι οι κάτοικοι σε τέτοιες περιοχές θα πρέπει να απευθυνθούν σε ιδιώτες καθώς «δεν μπορούμε να έχουμε πυροσβεστική σε κάθε σπίτι»!

Σήμερα, και με αφορμή την πυρκαγιά στη Βούλα, ο Άρης Πορτοσάλτε επανήλθε δριμύτερος. Όπως είπε μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ “Σήμερα”, θα πρέπει ο ρεπόρτερ Γιώργος Τσελίκας να πάει με την κάμερά του στη λεωφόρο Βουλιαγμένης και να καταγράψει την κορυφογραμμή του Υμηττού για να δούμε πού φτάνουν τα σπίτια του Ελληνικού, της Γλυφάδας, της Αργυρούπολης και της Βάρης.

Όπως είπε, τα σπίτια στη Βούλα έχουν σκαρφαλώσει πάνω στο βουνό και έτσι, όταν κάποιος κατοικεί εκεί πάνω, πρέπει να έχει λάβει κάποια μέτρα και να ζητά από τον δήμαρχο της περιοχής να αναλαμβάνει τον καθαρισμό, κάτι βέβαια για το οποίο ούτως ή άλλως πρέπει να μεριμνά ο δήμος.