Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022

Βορίδης: Υπερασπιστής των τραπεζών όποιος θέλει να πληρώσει η ΝΔ τα δάνειά της!

 
Καμία πρωτοβουλία δεν θα λάβει το Υπουργείο Εσωτερικών για να πληρωθούν τα δάνεια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ.

Ο Μάκης Βορίδης απάντησε με τρία ξερά «όχι» στις προτάσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Ζαχαριάδη -νομοθετική πρωτοβουλία, ώστε να αυξηθεί το ποσοστό από την κρατική χρηματοδότηση προς τα κόμματα, που θα παρακρατείται υποχρεωτικά για την πληρωμή των χρεών τους. -παρακράτηση της βουλευτικής αποζημίωσης για την αποπληρωμή των χρεών των κομμάτων. -αξιόπιστο σχέδιο εξυπηρέτησης του τραπεζικού δανεισμού και των κομμάτων...

«Η απάντηση στην πρώτη ερώτηση είναι όχι, δεν θα αυξήσω την παρακράτηση. Αν θα κάνω κάτι αντίστοιχο με τη βουλευτική αποζημίωση, όχι δεν θα το κάνω. Και αν υπάρχει αξιόπιστο σχέδιο εξυπηρέτησης τραπεζικού δανεισμού και των κομμάτων, το Υπουργείο Εσωτερικών δεν είναι ούτε τράπεζα ούτε κόμμα. Είναι το Υπουργείο Εσωτερικών», απάντησε ο Μ. Βορίδης.

Αυτό που προκάλεσε εντύπωση ήταν η αναφορά του Μ. Βορίδη πως όσοι ζητούν να παρακρατούνται χρήματα για την αποπληρωμή δανείων είναι «υπερασπιστές των τραπεζών», λέγοντας: «να αυξηθεί το ποσοστό που θα παρακρατείται υποχρεωτικά από την επιχορήγηση των κομμάτων. Θέλετε να παρακρατήσουμε το 100%, κύριε Ζαχαριάδη. 100%. Δεν θέλω να ολιγωρείτε στην υπεράσπιση των τραπεζών! 100%. Ο υπουργός αναφέρθηκε στην παρακράτηση της βουλευτικής αποζημίωσης».

Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.