Βρετανία: Οι στρατιώτες μας πρέπει να προετοιμαστούν να πολεμήσουν για μια ακόμη φορά στην Ευρώπη


 Η Βρετανία πρέπει να έχει έναν στρατό ικανό να πολεμήσει στην Ευρώπη και να νικήσει τη Ρωσία, είπε ο νέος αρχηγός του Στρατού της χώρας.

Ο στρατηγός Σερ Πάτρικ Σάντερς, ο οποίος ανέλαβε τη Δευτέρα την ηγεσία από τον Στρατηγό Σερ Μαρκ Κάρλετον Σμιθ, είπε ότι το «μοναδικό καθήκον» του θα ήταν «να κάνει τον στρατό μας όσο πιο θανατηφόρο και αποτελεσματικό μπορεί να είναι».

Σύμφωνα με το inews.co.uk, σε μήνυμα του προς το στράτευμα, ανέφερε: «Είμαστε η γενιά που πρέπει να προετοιμάσει τον στρατό για να πολεμήσει στην Ευρώπη για άλλη μια φορά. Υπάρχει τώρα μια φλέγουσα και επιτακτική ανάγκη να δημιουργηθεί ένας στρατός ικανός να πολεμήσει μαζί με τους συμμάχους μας και να νικήσει τη Ρωσία στη μάχη»....

Συνέχισε αναφέροντας ότι, «είμαι ο πρώτος αρχηγός του Γενικού Επιτελείου από το 1941, που ανέλαβε τη διοίκηση του στρατού στη σκιά ενός χερσαίου πολέμου στην Ευρώπη που εμπλέκει μια ηπειρωτική δύναμη. Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία υπογραμμίζει τον βασικό μας σκοπό – να προστατεύσουμε το Ηνωμένο Βασίλειο με το να είναι έτοιμο να πολεμήσει και να κερδίσει πολέμους στη στεριά».

Οι δηλώσεις του έρχονται στον απόηχο των σχεδίων που υπέβαλε πέρσι η βρετανική κυβέρνηση, για μείωση του μεγέθους του τακτικού στρατού, από 82.000 σε 72.500 άνδρες μέχρι το 2025.