Ρωσία: Μέσω Ιράν οι εξαγωγές προς Ινδία


Η κρατική ναυτιλιακή εταιρεία του Ιράν δήλωσε ότι ξεκίνησε την πρώτη της μεταφορά ρωσικών αγαθών στην Ινδία, χρησιμοποιώντας έναν νέο εμπορικό διάδρομο που διέρχεται από την Ισλαμική Δημοκρατία, δήλωσε Ιρανός λιμενικός αξιωματούχος.

Σύμφωνα με το Bloomberg, το ρωσικό φορτίο το αποτελούσαν δύο εμπορευματοκιβώτια 40 ποδιών (12,192 μέτρων) με φύλλα ξύλου, βάρους 41 τόνων, τα οποία αναχώρησαν από την Αγία Πετρούπολη για το λιμάνι της Κασπίας Θάλασσας, το Αστραχάν, ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ισλαμικής Δημοκρατίας, επικαλούμενο τον Dariush Jamali, διευθυντή ενός ιρανορωσικού τερματικού σταθμού κοινής ιδιοκτησίας στο Αστραχάν...

Η έκθεση δεν ανέφερε πότε το φορτίο, το οποίο περιέγραψε ως αρχική «πιλοτική» μεταφορά για τη δοκιμή του διαδρόμου, μεταφέρθηκε στον προορισμό του.

Σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο IRNA, τα φορτία από το Αστραχάν θα διασχίζουν την Κασπία θαλασσα ως στο βόρειο ιρανικό λιμάνι Ανζαλί και θα μεταφέρονται οδικώς στο λιμάνι Μπάνταρ Αμπάς στον Περσικό Κόλπο. Από εκεί θα φορτώνονται σε ένα πλοίο με προορισμό το ινδικό λιμάνι Nhava Sheva.