Κρυπτονομίσματα: Βουτιά για Bitcoin και Ether


Το Bitcoin και ο Ether υποχώρησαν την Κυριακή, εν μέσω μιας ευρύτερης υποχώρησης των κρυπτονομισμάτων στον απόηχο των στοιχείων που δείχνουν ότι ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ έφτασε σε νέο υψηλό 40 ετών.

Το Ether μειώθηκε έως και 5% στα 1.445,56 $, το χαμηλότερο επίπεδό του από τον Μάρτιο του 2021, ενώ το Bitcoin έπεσε στα 27.264,65 $, το χαμηλότερο από τις 12 Μαΐου. Ουσιαστικά όλα τα κορυφαία token που παρακολουθεί το Bloomberg έπεσαν την Κυριακή, με τα Dogecoin και το Avalanche να γνωρίζουν πτώση άνω του 7% στις 11 π.μ. ώρα Σιγκαπούρης...
Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ που δημοσιοποιήθηκαν την Παρασκευή ξεπέρασαν τις προσδοκίες, διαψεύδοντας κάθε ελπίδα ότι οι αυξανόμενες τιμές μπορεί να έχουν κορυφωθεί. Οι μετοχές βυθίστηκαν, ενώ οι αποδόσεις του διετούς δημοσίου ομολόγου σκαρφάλωσαν στα υψηλότερα από το 2008. Το Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα έχουν υποφέρει τους τελευταίους μήνες, καθώς η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αυξάνει τα επιτόκια και οι παγκόσμιοι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής εντείνουν τις προσπάθειες για την καταπολέμηση των αυξήσεων των τιμών και καθώς υποχωρούν τα περιουσιακά στοιχεία όπως οι μετοχές τεχνολογίας .

Τα δεδομένα για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ συμβάλλουν στην τροφοδοσία της πτωτικής πορείας μέσα στο Σαββατοκύριακο και «πολύ πιθανόν να δούμε αυτή την πτώση να συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα, ειδικά ενόψει της συνεδρίασης της FOMC», δήλωσε ο Vijay Ayyar, αντιπρόεδρος εταιρικής ανάπτυξης της πλατφόρμας crypto της Luno.

«Αν κοιτάξει κανείς τις προηγούμενες bear markets, το Bitcoin έχει υποχωρήσει περίπου 80%, με τα altcoin να κάνουν συνήθως 90% και πλέον», είπε ο Ayyar. «Εάν αυτό παραμείνει έτσι, θα μπορούσαμε να δούμε πολύ χαμηλότερες τιμές για το Bitcoin μέσα στους επόμενους έναν ή δύο μήνες».

Οι συνολικές ρευστοποιήσεις κρυπτονομισμάτων υπερέβησαν τα 100 εκατομμύρια δολάρια για τρίτη συνεχόμενη ημέρα την Κυριακή, μετά από 258 εκατομμύρια δολάρια την Παρασκευή και 290 εκατομμύρια δολάρια το Σάββατο, σύμφωνα με στοιχεία της Coinglass. Και ο δείκτης MVIS CryptoCompare Digital Assets 100, ένας σταθμισμένος δείκτης κεφαλαίου αγοράς που παρακολουθεί την απόδοση των 100 μεγαλύτερων crypto, έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2021.