Σάββατο 23 Απριλίου 2022

Mέσα σε έναν μήνα η απόφαση της Σουηδίας...


 ...για το ενδεχόμενο υποψηφιότητας στο ΝΑΤΟ...

Οι κυβερνώντες Σοσιαλδημοκράτες στη Σουηδία ανακοίνωσαν  ότι σκοπεύουν να καταλήξουν σε απόφαση σχετικά με μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα της χώρας τους στο ΝΑΤΟ έως... την 24η Μαΐου, πριν την επόμενη συνεδρίαση της ηγεσίας του κόμματος.

«Διεξάγουμε αυτή τη στιγμή διαβουλεύσεις σχετικά με την πολιτική ασφαλείας στους κόλπους του κόμματός μας (…). Αυτός ο διάλογος αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τη 12η Μαΐου και κατόπιν θα ξεκινήσουμε τη διαδικασία μας λήψης μιας απόφασης», δήλωσε ο γραμματέας του κόμματος, Τομπίας Μπάουντιν.

Το κόμμα, υπό την ηγεσία της πρωθυπουργού Μαγκνταλένα Άντερσον, ήταν έως τώρα ιστορικά αντίθετοι στο ενδεχόμενο ένταξης στο ΝΑΤΟ και είχε παναβεβαιώσει αυτήν τη θέση τους στο τελευταίο συνέδριό του τον Νοέμβριο, αλλά ο ρωσοουκρανικός πόλεμος στάθηκε αφορμή να ξεκινήσει ο διάλογος τόσο στους κόλπους του κόμματος όσο και ευρύτερα.

  ΑΠΕ-ΜΠΕ
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.