Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021

Πλήθος παραπόνων...

 
Τον έντονο ανταγωνισμό ανάμεσα στους σταθμούς ελεύθερης τηλεόρασης, τις συνδρομητικές πλατφόρμες και τις Over The Top υπηρεσίες καταγράφουν οι αδειούχες τηλεοπτικές εταιρείες εθνικής εμβέλειας με επιστολές τους στην Επιτροπή Ανταγωνισμού (ΕΑ), με... αφορμή την απόκτηση της εταιρείας Green Pixel από κοινού από Alpha και Star.

Στην απόφαση της ΕΑ υπάρχουν παραπομπές στις επιστολές των σταθμών, χωρίς να αναγράφεται ο αποστολέας. 

Σε μία από αυτές σημειώνεται πως «οι βασικότεροι ανταγωνιστές της εταιρείας μας είναι οι λοιποί πέντε αδειοδοτημένοι τηλεοπτικοί σταθμοί γενικού περιεχομένου πανελλαδικής εμβέλειας καθώς και τηλεοπτικοί σταθμοί περιφερειακής εμβέλειας που λειτουργούν κυρίως στην Αττική».

Υπογραμμίζεται δε πως «οι συνδρομητικές πλατφόρμες Cosmote TV και Forthnet είναι επίσης ανταγωνιστές, δεδομένου ότι περιλαμβάνονται στις τηλεοπτικές μετρήσεις και λαμβάνουν ανάλογο μέρος της διαφημιστικής πίτας.

Θεωρούνται ανταγωνιστικές και οι Over The Top υπηρεσίες, όπως η Cosmote OTT, η Vodafone TV OTT, το YouTube, το Netflix και σε αρκετά μικρότερο ποσοστό οι Amazon Prime, η Apple TV, το Cinobo και η Wind Vision»...

typologies.gr

Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.