Ξεκίνησαν τα κουβαρνταλίκια στην ΕΡΤ...


 Στο αμαρτωλό παρελθόν της επιστρέφει η ΕΡΤ, εκείνο της περιόδου προ οικονομικής κρίσης, το παρελθόν των γενναιόδωρων παραγωγών, των μεικτών του τύπου «τα - βάζει - όλα - η ΕΡΤ - πληρώνεται - όμως - ο παραγωγός», το... παρελθόν της απλοχεριάς και της γαλαντομίας με ξένα λεφτά. Εκείνο το παρελθόν που οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία και ορισμένους στα δικαστήρια.

Δεν είναι μόνο ο καιρός, «Καιρός για ΕΡΤ», που για κάποιον περίεργο λόγο έχει δοθεί και γυρίζεται ως «μεικτή παραγωγή». Δεν είναι μόνο ότι η μεικτή παραγωγή κοστίζει περί τα 25.000 ευρώ τον μήνα στην ΕΡΤ. Ούτε ότι ο «Καιρός για ΕΡΤ» προβλέπει... έξοδα φιλοξενίας 1.500 ευρώ κάθε μερικούς μήνες. Θα φιλοξενηθεί άραγε ο βοριάς;

Όπως ενημερώνει η ΠΟΣΠΕΡΤ, η διοίκηση ετοιμάζει να επαναφέρει το κόνσεπτ τής εκπομπής «Στην υγειά μας» -αμαρτωλής εκπομπής, που πριν το 2010 κόστιζε περί τα 70.000 ευρώ το επεισόδιο- με την ίδια εταιρεία παραγωγής και τον Κ. Μαραβέγια στη θέση του Σπ. Παπαδόπουλου.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ καταγγέλλει τα κουβαρνταλίκια της διοίκησης που επανέρχονται, ιδίως μάλιστα σε σχέση με τις αποδοχές των απλών εργαζόμενων της ΕΡΤ: «Η διοίκηση ετοιμάζεται να... χορέψει τανγκό σε 'ρυθμό Μαραβέγια' με τη γνωστή από 'παλιά' παραγωγό κ. Λάσκαρη και μάλιστα σε... χορογραφία που θυμίζει εποχές του υπόδικου Παναγόπουλου (σ.σ.: πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ) σκορπώντας τριπλάσια χρήματα από όσα κοστίζουν σήμερα παρόμοιες παραγωγές στην ΕΡΤ. Την ίδια στιγμή κόβει από τους εργαζόμενους ακόμα και τα ελάχιστα που τους έχουν απομείνει από τα κεκτημένα με σκληρούς αγώνες χρόνων».

Μετά από πιέσεις και δημοσιεύματα, η διοίκηση της ΕΡΤ του 2010 Παπαγεωργίου - Ταγματάρχη είχε κατεβάσει το κόστος στις 45.000 ευρώ και στη συνέχεια η εκπομπή μετακόμισε στον ΣΚΑΪ. Παράγοντες της αγοράς των οπτικοακουστικών εκτιμούν πως το κόστος μιας τέτοιας μουσικής εκπομπής δεν υπερβαίνει τις 12.000 - 15.000 ευρώ το επεισόδιο...

Αγγέλα Νταρζάνη 

ΑΥΓΗ