Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2021

Εξετάζουν αλλαγές στην οδηγία για τη χρήση μάσκας...


 Θα γίνει αναβάθμιση των οδηγιών για την χρήση μάσκας λόγω του μεταλλαγμένου στελέχους του κορονοϊού που έχει μεγάλη μεταδοτικότητα ανέφερε ο καθηγητής παθολογίας και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων, Χαράλαμπος Γώγος.

Με αρκετές...

χώρες της ΕΕ να έχουν αναθεωρήσει τις οδηγίες προς τους πολίτες, υιοθετώντας νέα πρότυπα, που δεν συμπεριλαμβάνουν τις υφασμάτινες μάσκες ο καθηγητής εξήγησε (ΣΚΑΪ) ότι το βασικό είναι να γίνεται σωστή χρήση των μασκών που ήδη χρησιμοποιούνται.

Αναφερόμενος ειδικότερα στις υφασμάτινες μάσκες είπε που πρέπει να τοποθετούνται καλά στο πρόσωπο, να είναι τριπλής στρώσης και να μην μπαίνει αέρας από το πλάι.

Όσον αφορά τη χρήση διπλής μάσκας τόνισε ότι συζητείται η χρήση της σε περιπτώσεις έντονου συγχρωτισμού, σε κλειστούς χώρους όπου η πιθανότητα μετάδοσης είναι αυξημένη.

«Αυτό προσφέρει μια επιπλέον 10 περίπου 15% προστασία όταν είμαστε εκτεθειμένοι σε κλειστούς χώρους», σημείωσε ο κ. Γώγος.

Στο ερώτημα εάν θα γίνει η υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας, ο καθηγητής απάντησε ότι πρώτα θα γίνει η σχετική συζήτηση και μετά θα προκύψουν οι αναβαθμισμένες οδηγίες, ανάλογα με την περίπτωση και την πιθανότητα έκθεσης στον ιό.

► Η διπλή μάσκα, που είδαμε να φορά πρόσφατα και ο καθηγητής Σωτήρης Τσίοδρας τοποθετείται ως εξής: από μέσα η χειρουργική και απ’ έξω μια υφασμάτινη.

Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.