Εμβόλιο «Pfizer»: Αρκεί μόλις για το 1/17 του πληθυσμού της χώρας...


 «Φιάσκο» με «τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα»: Δεν φτάνει ούτε για τα «ευάλωτα» άτομα! Ερώτημα για το πώς θα γίνεται η παρακολούθηση όσων εμβολιάζονται...

Κάλπικες αποδεικνύονται τελικά οι προσδοκίες που και εδώ δημιούργησε η κυβέρνηση ότι το πρώτο εξάμηνο του νέου έτους, με το μαζικό εμβολιασμό του πληθυσμού, θα αφήσουμε πίσω την πανδημία!

Τα... στοιχεία που έδωσε τη Δευτέρα  η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού Μαρία Θεοδωρίδου, μόνο για μια τέτοια θετική εξέλιξη δεν προϊδεάζουν:...

-Στις 26 Δεκεμβρίου θα φτάσουν στη χώρα μας 9.750 δόσεις και στις 30 Δεκεμβρίου 83.850 δόσεις. Έως το τέλος Ιανουαρίου αναμένονται στην Ελλάδα 429.000 δόσεις.

-Για τον Φεβρουάριο αναμένονται 333.450 δόσεις του συγκεκριμένου εμβολίου.

-Έως το τέλος Μαρτίου προγραμματίζεται να έχουμε στη χώρα 1.265.550 δόσεις, ενώ η κυβέρνηση αναμένει και άλλο εμβόλιο, ώστε να υπάρξουν περισσότεροι εμβολιασμοί.

Τα εμβόλια της «Pfizer» και σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία που έδωσε η κυρία Θεοδωρίδου, φτάνουν προκειμένου να εμβολιαστεί μόλις το 1/17 του πληθυσμού της χώρας που είναι προς εμβολιασμό, μόλις δηλαδή 632.775 συμπολίτες μας. Να εμβολιαστούν, δηλαδή, οι υγειονομικοί, οι τρόφιμοι στα γηροκομεία και τις δομές ψυχικής υγείας και όσοι είναι πάνω από 75 έτη, αρχής γενομένης από όσους έχουν συμπληρώσει τα 85 έτη τους!

Τα παραπάνω στοιχεία δεν έχουν καμία σχέση με τις θριαμβολογίες της κυβέρνησης ότι κάθε μήνα θα γίνονται στη χώρα 2.100.000 εμβολιασμοί και ότι  έως το τέλος του πρώτου εξαμήνου η ζωή και η οικονομική δραστηριότητα θα αρχίσουν να επιστρέφουν στην επικαιρότητα. Κάτι τέτοιο, με βάση τα σημερινά δεδομένα, δεν θα γίνει πριν το φθινόπωρο και πιθανόν έως το τέλος του έτους, εφόσον δεν υπάρξουν άλλα απρόοπτα με τον ιό.

Άμεση ενημέρωση τώρα και στο Google News - Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News

Η κυβέρνηση, με τις εκτός λογικής προσδοκίες που καλλιεργεί στους πολίτες, δεν επιτυγχάνει τίποτε άλλο από το να καλλιεργεί περισσότερη απογοήτευση και οργή, να διευκολύνει τη μετάδοση συνωμοτικών θεωριών και να μειώνει περισσότερο τις ήδη μειωμένες αντοχές των πολιτών-κλίμα που ήδη στρέφεται εναντίον της, αλλά είναι πολύ πιθανόν να στραφεί στο τέλος και κατά του συνόλου του πολιτικού συστήματος!

Ερώτημα, επίσης, παραμένει τι θα συμβεί και με την παρακολούθηση των πολιτών που θα εμβολιάζονται, αφού αυτή θα διαρκεί 15΄ αμέσως μετά τον εμβολιασμό. Το πώς θα λειτουργήσει η παρακολούθηση, είναι ένα θέμα που θα μας απασχολήσει αρκετά το επόμενο διάστημα.

Βασίλης Σκουρής

ieidiseis.gr