Δεν παραιτείται ο Αναστασιάδης...

 
Η καταψήφιση του προϋπολογισμού -για πρώτη φορά στην εξηντάχρονη πορεία της Κυπριακής Δημοκρατίας- προκαλεί αναταράξεις με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να σπεύδει να πει πως δεν υπάρχει περίπτωση παραίτησης του προέδρου Αναστασιάδη την... ίδια ώρα που το υπουργείο Οικονομικών ξεκίνησε ήδη τη διαδικασία κατάρτισης νέου κειμένου.

Ο Κυριάκος Κούσιος, λίγες ώρες μετά την καταψήφιση του προϋπολογισμού, αφού τόνισε πως ο Νίκος Ανασταδιάδης δεν παραιτείται τόνισε ότι η κυβέρνηση θα πράξει ό,τι είναι δυνατόν για να διασφαλιστεί η στήριξη των πολιτών, μέχρι να ψηφιστεί ο κρατικός προϋπολογισμός.

«Δεν υπάρχει περίπτωση παραίτησης του προέδρου της Δημοκρατίας, έχει να ολοκληρώσει μια πενταετή θητεία και θα την ολοκληρώσει. Είναι Προεδρική Δημοκρατία, δεν είναι Κοινοβουλευτική Δημοκρατία. Και δεν υπάρχει περίπτωση η κυβέρνηση να μην ενεργήσει, ώστε οι συμπολίτες μας να μην έχουν την αναγκαία στήριξη» ανέφερε (Alpha Κύπρου) ο κυβερνητικός αξιωματούχος.

Ο κ. Κούσιος ανέφερε ότι αρχίζουν αμέσως οι διεργασίες και οι επαφές με όλους πλην του ΔΗΚΟ αφού, όπως τόνισε, ΔΗΚΟ και Νικόλας Παπαδόπουλος τηρούν την ίδια στάση και «η επιμονή του δεν δίνει περιθώρια διαβούλευσης».

Με τη σειρά του, ο Νικόλας Παπαδόπουλος, απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο Αναστασιάδη με την οποία τον καλεί έστω και τώρα να πράξει το αυτονόητο και να δώσει άμεση εντολή για παράδοση στην Ελεγκτική Υπηρεσία, αντιγράφων όλων των φακέλων των πολιτογραφήσεων.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Νίκο Αναστασιάδη η κίνηση του ΔΗΚΟ αποτελεί «καθαρό εκβιασμό» και αυτό γιατί «ένα κόμμα το οποίο δεν διαφωνεί με τη φιλοσοφία του προϋπολογισμού, για λόγους άσχετους αφήνει τους συμπολίτες μας χωρίς την αναγκαία στήριξη»...