Απολογητικός Πέτσας για την επίταξη στο «και πέντε»...


 Να δικαιολογήσει την τραγική καθυστέρηση της κυβέρνησης στο θέμα της επίταξης ιδιωτικών κλινικών για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας, το οποίο εξελίχθηκε σε απείρως περισσότερο σφοδρό ένεκα της... κυβερνητικής αβελτηρίας, επιχείρησε το πρωί μέσω της κρατικής τηλεόρασης ο Στέλιος Πέτσας, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ προσπάθησε να μας πείσει ότι ήταν οι κλινικάρχες που δεν ενέδιδαν... - λες και σε τέτοιες περιπτώσεις υπάρχει η πολυτέλεια της αναμονής για οικειοθελή διάθεση - και καθυστέρησε η επίταξη. 

«Η συζήτηση για επίταξη -εφόσον δεν υπήρχε οικειοθελής διάθεση κλινών, τις οποίες είχαμε ανάγκη- υπάρχει εδώ και  δέκα μέρες», μας είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μην παραλείποντας να αναφέρει τις προσπάθειες που έκανε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας: «Είχαν ανέβει στη Θεσσαλονίκη ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας κ. Κωτσιόπουλος και ο Υπουργός Υγείας κ. Κικίλιας και υπήρχαν επικοινωνίες, όλο αυτό το διάστημα, προκειμένου οι ιδιωτικές κλινικές να παραχωρήσουν  κλίνες -απλές και όχι Μ.Ε.Θ.- οικειοθελώς».

Στη συνέχεια περιγράφει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει ακόμη και χωρίς την έγκριση των κλινικαρχών στην επίταξη, αφού πλέον το σύστημα υγείας στη Θεσσαλονίκη δεν έχει απλά γονατίσει, αλλά πνέει τα λοίσθια: «Εφόσον δεν το έπραξαν και επειδή βλέπουμε την πίεση στο Σύστημα Υγείας στη Θεσσαλονίκη, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε επίταξη δυο κλινικών -όχι και των εννέα- στη Θεσσαλονίκη- για 200 κρεβάτια, που δεν θα είναι Μ.Ε.Θ., αλλά απλές κλίνες για κορονοϊό», μας είπε ο κ. Πέτσας με περισσή ικανοποίηση.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών, Γρηγόρης Σαραφιανός,ομολογούσε ότι τόσο οι κλινικάρχες όσο και η κυβέρνηση ήταν απροετοίμαστοι για αυτήν την εξέλιξη: «Δεν το περίμενε κανείς ούτε η πολιτική ηγεσία ούτε εμείς ότι θα εξελιχθούν έτσι τα πράγματα. Είχαμε εφησυχάσει όλοι μας. Δεν περίμενε κανείς και δεν υπήρχε σχεδιασμός»...


efsyn.gr