Τα «ΔΕΝ» της κυβέρνησης που ΔΕΝ κρύβονται...

«ΔΕΝ» στα εθνικά θέματα, «ΔΕΝ» στην υγειονομική κρίση και «ΔΕΝ» στα σχολεία που ανοίγουν χωρίς προφυλάξεις...

Κάθε φορά που κάποιος από την κυβέρνηση βγαίνει να ενημερώσει, να εξαγγείλει ή να ανακοινώσει κάτι, αυτό που μένει ΔΕΝ είναι όσα είπε. Αυτό που μένει και...

απασχολεί το δημόσιο διάλογο στη συνέχεια, είναι τι ΔΕΝ είπε. Τι ΔΕΝ αποκάλυψε, τι ΔΕΝ φανέρωσε, τι ΔΕΝ παραδέχθηκε ή τι ΔΕΝ σχολίασε.

Κι αυτό ΔΕΝ συμβαίνει μόνο επειδή συνήθως ΔΕΝ λένε τίποτε ουσιώδες. Συμβαίνει κυρίως γιατί προσπαθούν με επικοινωνιακές μεθοδεύσεις να αποφύγουν την αλήθεια, να πουν δηλαδή ψέματα για να παραπλανήσουν τον κόσμο.

Το ψάρι, λένε, βρωμάει από το κεφάλι.

Στο… βαρυσήμαντο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός παραμονές Δεκαπενταύγουστου για τα εθνικά θέματα, ΔΕΝ είπε την αλήθεια για τα εξής σοβαρά θέματα που επηρεάζουν τα ελληνικά συμφέροντα και άπτονται της ελληνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο:

ΔΕΝ είπε ότι έχει υποσχεθεί μυστικά και κάτω από το τραπέζι διάλογο με τον Ερντογάν εφ’ όλης της ύλης. Το φανέρωσαν οι Γερμανοί διαμεσολαβητές και οι ίδιοι οι Τούρκοι.

ΔΕΝ είπε ότι στη Συμφωνία για τον καθορισμό της ΑΟΖ με την Αίγυπτο αφαιρέθηκαν και δεν συμπεριελήφθησαν όλες οι γκρίζες ζώνες, όλες οι θαλάσσιες περιοχές δηλαδή, η οριοθέτηση των οποίων θα ενοχλούσε τους Τούρκους, επειδή τις διεκδικούν. Το παραδέχθηκαν οι ίδιοι οι Αιγύπτιοι, καθησυχάζοντας τον Ερντογάν αμέσως μετά την υπογραφή της Συμφωνίας.

ΔΕΝ είπε ότι το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis επί μέρες παραβίαζε την ελληνική υφαλοκρηπίδα, διενεργώντας σεισμικές και γεωφυσικές έρευνες. Το αποκάλυψε ο σύμβουλος ασφαλείας του ίδιου του πρωθυπουργού, ο Αλέξανδρος Διακόπουλος, ο οποίος και παραιτήθηκε επειδή, όπως ανέφερε στη σχετική επιστολή, έφερε σε δύσκολη θέση τον πρωθυπουργό με όσα αποκάλυψε για τη συστηματική παραβίαση της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

ΔΕΝ είπε ότι ο ελληνικός στόλος είχε εντολή να μην αποτρέψει την παραβίαση της υφαλοκρηπίδας των νησιών μας από τους Τούρκους. Το αποκάλυψε η φιλοκυβερνητική ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, η οποία μάλιστα παρουσίασε το «επιχειρησιακό» σχέδιο της κυβέρνησης, με τον θόρυβο που έκαναν τα ελληνικά πλοία που παρακολουθούσαν την παραβίαση, να εμποδιστεί η… ποιότητα των τουρκικών μετρήσεων.

ΔΕΝ είπε ότι απέτυχε να πείσει τους ευρωπαίους εταίρους μας να συγκληθεί Συμβούλιο Κορυφής για να συζητηθεί το σοβαρό ζήτημα της τουρκικής επιθετικότητας στο Αιγαίο και να επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία, που είναι και ο μόνος τρόπος να σταματήσουν οι Τούρκοι τις παραβιάσεις. Το αναγνώρισαν οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι, που ανακοίνωσαν σύγκληση Συμβουλίου Κορυφής τον Σεπτέμβριο και μάλιστα με πολλά θέματα και όχι αποκλειστικά για το κορυφαίο εθνικό ζήτημα που απασχολεί την Ελλάδα.

Αν στα εθνικά θέματα, τα οποία αφορούν και επηρεάζουν τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα και συμφέροντα της Ελλάδας, ο ίδιος ο πρωθυπουργός συλλαμβάνεται με 5 «ΔΕΝ», αντιλαμβάνεται κανείς τι συμβαίνει στο εσωτερικό της χώρας.

Στο ζήτημα της υποτροπής της πανδημίας για παράδειγμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και ο υφυπουργός προστασίας του πολίτη, ΔΕΝ είπαν τις εξής αλήθειες, παραπλανώντας την κοινή γνώμη για όσα συμβαίνουν:

ΔΕΝ είπαν ποτέ την αλήθεια για το Σύστημα Υγείας και για την αιμορραγία σε νοσηλευτικό προσωπικό από πέρσι μέχρι φέτος. Μας το αποκάλυψε η ίδια η Πανελλήνια Ένωση Νοσοκομειακών, η οποία ανακοίνωσε ότι αντί να ενισχυθεί το ΕΣΥ, χάθηκαν 5.000 θέσεις εργασίας από πέρσι στα νοσοκομεία.

ΔΕΝ αναγνώρισαν ποτέ ότι ήταν λάθος η διαφήμιση της Ελλάδας από τη Σαντορίνη ως της πλέον ασφαλούς χώρας. Το απέδειξε η ίδια η ζωή, γιατί ενώ αρχές Ιουλίου στην Ελλάδα ΔΕΝ υπήρχαν κρούσματα, μέσα σε ένα μήνα από το άνοιγμα των συνόρων, η χώρα έπαψε να είναι ασφαλής υγειονομικά, μια και τα συνολικά κρούσματα από την αρχή της πανδημίας, διπλασιάστηκαν μόλις σε ενάμιση μήνα.

ΔΕΝ παραδέχθηκαν ποτέ τις ευθύνες τους για το χωρίς μέτρα, ελέγχους και προφυλάξεις άνοιγμα των συνόρων. Το αποκάλυψε η ίδια η ζωή, όταν μέσα σε λίγο καιρό τα κρούσματα πολλαπλασιάστηκαν, εξ αιτίας του χωρίς προφυλάξεις και με ελάχιστα τεστ ανοίγματος των χερσαίων και εναέριων συνόρων.

ΔΕΝ παραδέχθηκαν ποτέ ότι υπέκυψαν στις διεκδικήσεις μεγάλων συμφερόντων, διεθνών πρακτορείων, αεροπορικών εταιρειών και πλοιοκτητών, θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Το αντιληφθήκαμε μόνοι μας, συνωστισμένοι σε αεροπλάνα και σε καράβια. Το αντιλήφθηκαν και στον ΕΟΔΥ όμως, όταν πολλά νέα κρούσματα είχαν μόλις επιστρέψει από διακοπές.

ΔΕΝ αναγνώρισαν ποτέ ότι η πολιτική της εύνοιας σε οικονομικά συμφέροντα και της υποχώρησης στις απαιτήσεις τους ζημίωσε τελικά και τη δημόσια υγεία, αλλά και την οικονομία. Το διαπιστώνουμε μόνοι μας καθημερινά, βλέποντας τα διψήφια νούμερα των κρουσμάτων. Και θα συνεχίσουμε να το διαπιστώνουμε μετρώντας τα λουκέτα στην επιχειρήσεις και τους ανέργους το φθινόπωρο, αφού αφίξεις και έσοδα από τον τουρισμό κατέρρευσαν στο 20% των περσινών.

ΔΕΝ ανέφεραν καν ότι τα μέτρα που έλαβαν για τον περιορισμό της μετάδοσης του ιού ήταν εξαιρετικά καθυστερημένα, αφού ήρθαν 1-1,5 μήνα αργότερα, αλλά και εξαιρετικά αντιφατικά και αδικαιολόγητα χαλαρά. Το διαπιστώσαμε δυσάρεστα εκ του αποτελέσματος και εξακολουθούμε να το διαπιστώνουμε καθημερινά.

ΔΕΝ ανέφεραν ποτέ ότι η διεθνής ταξιδιωτική εταιρεία TUI, μια από τις επιχειρήσεις που πίεσαν για άνευ όρων άνοιγμα των συνόρων, ακύρωσε όλα τα ταξίδια στην Ελλάδα μετά την κατάρρευση του μύθου περί ασφαλέστερης χώρας στον κόσμο. Ενημερωθήκαμε από την ίδια την εταιρεία που το ανακοίνωσε.

ΔΕΝ ανέλαβαν ποτέ τις ευθύνες τους για τίποτε. Το μόνο που έκαναν και εξακολουθούν να κάνουν είναι να ρίχνουν ευθύνες στους πολίτες που δήθεν ΔΕΝ προσέχουν, στους νέους που βγαίνουν τα βράδια και ΔΕΝ μένουν σπίτια τους και τώρα προκαταβολικά στους μαθητές που θα αρρωστήσουν στα σχολεία επειδή ΔΕΝ θα φορούν, δήθεν, σωστά τη μάσκα.

Είδαμε τέλος όλοι στις Ειδήσεις τις… βαρυσήμαντες δηλώσεις της υπουργού Παιδείας για το άνοιγμα των σχολείων. Στις οποίες ΔΕΝ είπε τίποτε καινούργιο και ΔΕΝ αναγνώρισε καμιά αλήθεια για την πραγματική κατάσταση στις αίθουσες και στα σχολεία, για την οποία η πολιτεία και το υπουργείο Παιδείας φέρουν μεγάλες ευθύνες:

ΔΕΝ ανακοίνωσε καμιά προφύλαξη από τον συνωστισμό και κανένα επιπλέον μέτρο, πέραν της αυτονόητης χρήσης μάσκας από τους μαθητές.

ΔΕΝ είπε την αλήθεια για τον πραγματικό αριθμό των μαθητών σε κάθε σχολική αίθουσα, τον οποίο αύξησε η ίδια με νόμο, εν μέσω μάλιστα πανδημίας, από 22 σε 25 παιδιά.

ΔΕΝ αναγνώρισε τις ευθύνες της κυβέρνησης για τη ΜΗ αναζήτηση νέων σχολικών κτιρίων και νέων αιθουσών, όπως και για τον ΜΗ διορισμό νέων εκπαιδευτικών, προκειμένου να αποσυμφορηθούν οι υπάρχουσες σχολικές αίθουσες.

ΔΕΝ αναγνώρισε τις ευθύνες της κυβέρνησης για τη μη επιπλέον χρηματοδότηση της Παιδείας ενόψει σχολικής χρονιάς με πανδημία. Έτσι, στα σχολεία φέτος τα παιδιά θα συνωστίζονται σε μικρές αίθουσες και η κυβέρνηση θα κατηγορεί τα πεντάχρονα ότι αρρώστησαν επειδή δεν έκαναν καλή χρήση της μάσκας…

ΔΕΝ αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες των εταίρων μας Γάλλων, Ιταλών και άλλων ευρωπαίων, για το πόσο βαθιά έβαλαν το χέρι στον κρατικό προϋπολογισμό προκειμένου να εξασφαλίσουν περισσότερες αίθουσες και περισσότερους εκπαιδευτικούς, στην προσπάθειά τους να προστατέψουν αποτελεσματικά τη δημόσια υγεία.

Όταν μια κυβέρνηση γίνεται γνωστή για τα «ΔΕΝ» που προκύπτουν από τις πράξεις και τις παραλήψεις της, το μόνο που μένει στους πολίτες, είναι να πουν κι αυτοί το δικό τους μεγάλο «ΔΕΝ» όταν έρθει η ώρα…

Γιάννης Μυλόπουλος

tvxs.gr