H μπίζνα της μάσκας...

2
 Τζίρο 220 εκατ. προσδοκά η ελληνική αγορά...
Αντιγράφουμε από τα στοιχεία από το ρεπορτάζ της Ναυτεμπορικής (οι υπογραμμίσεις δικές μας):

Στα 800.000 τεμάχια και άνω την ημέρα υπολογίζεται ότι μπορεί να ανέλθει η ημερήσια παραγωγή χειρουργικών μασκών από τις ελληνικές επιχειρήσεις του κλάδου των πλαστικών αλλά και...

της υγείας, προκειμένου να καλύψουν την εγχώρια ζήτηση λόγω πανδημίας, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία και τη δυνατότητα που κατέχουν για την υποστήριξη του εν λόγω εγχειρήματος. Στη συγκεκριμένη επιχειρηματική αλυσίδα προστίθενται η χονδρική διάθεση των συγκεκριμένων προϊόντων, καθώς και η λιανική του κλάδου της υγείας, αλλά και οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ, όπως τονίζεται από τα στελέχη του χώρου της παραγωγής.

Πρόκειται για μία υπό διαμόρφωση αγορά σημαντικής αξίας, με τους πρώτους υπολογισμούς να αναφέρουν ότι μπορεί να φθάσει ή και να ξεπεράσει τα 220 εκατ. ευρώ ετησίως σε τιμές λιανικής, δεδομένου ότι η τιμή της κάθε μάσκας στο ράφι εκτιμάται βάσει παραγόντων της αγοράς μεταξύ 0,80 και 1 ευρώ. Το κόστος απόκτησης των μασκών από τους πολίτες και τις οικογένειες εξαρτάται φυσικά από τη χρήση που επιβάλλουν οι συνθήκες.

Σημείωση: Οι τιμές είναι και μεγαλύτερες από 1 ευρώ για τη μάσκα.

Συμπεράσματα:

1. Σύμφωνα και με τον τίτλο του δημοσιεύματος, «Τζίρο 220 εκατ. προσδοκά η ελληνική αγορά μάσκας».

2. Οι Πωλήσεις Είναι Εξασφαλισμένες…

3. Πρόστιμο 150 ευρώ σε όσους δεν φορούν μάσκα …αλλά δεν θα παρέχονται δωρεάν

Τις προτεραιότητες της κυβέρνησης μπορούμε να τις αντιληφθούμε εάν βάλουμε δίπλα – δίπλα τον τζίρο (220. εκατ. ευρώ) και το ποσό που θα ξοδεύει μια οικογένεια για μάσκες, αντισηπτικά και ό,τι άλλο θεωρείται απαραίτητο ως μέτρο προστασίας για την υγεία μας. Έτσι θα δούμε ποιος θα πληρώνει και ποιος θα κερδίζει, για ένα ζήτημα – μια πανδημία – ζωής ή θανάτου.

imerodromos.gr

Δημοσίευση σχολίου

2Σχόλια
 1. το παιχνιδι θα γινει εαν στα σουπερ μαρκετ θα σου πετανε την μασκα πριν να βγεις απο το μαγαζι για να αναγκαστεις να αγορασεις αλλη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Όσοι παρακολούθησαν την χθεσινή συζήτηση στη Βουλή διαπίστωσαν ότι ο Τσίπρας συνεχίζει την διχαστική και πολωτική τακτική του.
  Όσοι περίμεναν έναν συναινετικό Τσίπρα διαψεύσθηκαν, γιατί ακόμα και σήμερα δεν έχουν κατανοήσει την φύση της Αριστεράς.

  Η μαρξιστική ιδεολογία είναι επιθετική. Δεν θέλει την συνύπαρξη. Δεν αποδέχεται το κορυφαίο δόγμα της Δημοκρατίας, το δικαίωμα δηλαδή στην διαφορετικότητα. Γι αυτό αναπτύσσει τον διχαστικό λόγο. Χρησιμοποιεί το ψέμα, την συκοφαντία, την κολακεία προς τον λαό ως εργαλεία. Χωρίζει την κοινωνία σε «λαό» και «προνομιούχους». Έχει αναλάβει την «προστασία» των εργαζομένων.
  Στον ΣΥΡΙΖΑ όμως ο αρχηγός του, αλλά και μεγάλο ποσοστό στελεχών του, είναι άεργοι ή τέκνα πλούσιων, προνομιούχων. Από τα «πόθεν έσχες» προκύπτει ότι στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν πολλοί εκατομμυριούχοι, ίσως περισσότεροι από τα άλλα κόμματα.
  Εντελώς ενδεικτικά:
  Ο πατέρας του ευρωβουλευτή Π. Κόκκαλη είναι από τους πλουσιότερους Έλληνες.
  Ο βιλάτος Σκουρλέτης, απόφοιτος Κολλεγίου, είναι γιός εφοπλιστή και ανιψιός μεγαλοεφοπλιστή.
  Ο Σταθάκης είναι μεγαλοκαταθέτης και μέτοχος εφοπλιστικής εταιρίας.
  Μεγαλοκαταθέτης και ο Τσακαλώτος.
  Βουλευτίνα δήλωσε 42 ακίνητα!!
  Άλλοι, όπως Παπαδημούλης, Βούτσης, διαθέτουν μεγάλες ακίνητες περιουσίες χωρίς να έχουν εργαστεί. Τα παιδιά του Τσίπρα φοιτούν σε πολύ ακριβό ιδιωτικό σχολείο και η οικογένειά του ξεκαλοκαιριάζει σε βίλα εφοπλιστή στο Σούνιο.

  Σε δημοσκοπήσεις η μεγάλη πλειοψηφία, το 82%, κρίνει θετικά τα μέτρα στήριξης της οικονομίας, των εργαζομένων και των επιχειρήσεων.

  Για πρώτη φορά, η Ελλάδα, σε ένα παγκόσμιο πρόβλημα, εγκωμιάζεται από την διεθνή κοινότητα για την επιτυχή αντιμετώπιση της πανδημίας. Αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. Ο κρατικός μηχανισμός λειτούργησε άψογα.

  Κι όμως ο Τσίπρας δεν αναγνώρισε κάτι θετικό. Δεν άρθρωσε ούτε μια ενωτική φράση.
  Πλειοδότησε και πάλι σε λαϊκισμό, δημαγωγία και μικροψυχία.
  Ούτε ο σεβαστός Καθηγητής Τσιόδρας γλύτωσε.

  Η επόμενη ημέρα αφήνει μεγάλες πληγές στην κοινωνική ζωή και την οικονομία της χώρας μας. Θα πρέπει να ανασυγκροτηθεί και να μαζευτούν τα συντρίμμια της.
  Φοβάμαι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι μόνο απών, από την εθνική προσπάθεια, αλλά και θα την υπονομεύσει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου