Εμφανίστηκε ο «εξαφανισμένος» πρόεδρος της Κίνας...

Ο πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, έκανε την πρώτη δημόσια εμφάνιση έπειτα από εβδομάδες. Όσο γιγαντωνόταν η κρίση με την επιδημία του νέου κοροναϊού, είχε...

μείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. 

Ο Κινέζος πρόεδρος επισκέφθηκε νοσοκομείο στο Πεκίνο, όπου νοσηλεύονται ασθενείς που έχουν προσβληθεί από τον νέο κοροναϊό. Στα πλάνα που μετέδωσε το κρατικό CCTV, ο Σι Τζινπίνγκ φορά μάσκα και του μετρούν τη θερμοκρασία. 

Στο νοσοκομείο, ο Κινέζος πρόεδρος συνομίλησε με βιντεοκλήση με τους γιατρούς που φροντίζουν τους ασθενείς με κοροναϊό. Τους ζήτησε να κάνουν τα μέγιστα για να σώσουν ζωές, αλλά και να προστατεύσουν τους εαυτούς τους. «Πρέπει να έχουμε αυτοπεποίθηση ότι τελικά θα νικήσουμε αυτή τη μάχη ενάντια στην επιδημία», είπε στο ιατρικό προσωπικό. Ανάλογες βιντεοκλήσεις έκανε και με γιατρούς σε νοσοκομεία της Γουχάν, το επίκεντρο της επιδημίας του νέου κοροναϊού.   

Μέχρι στιγμής ο νέος κοροναϊός έχει προκαλέσει 908 θανάτους στην ηπειρωτική Κίνα. Μόνο τις τελευταίες 24 ώρες πέθαναν 97 άνθρωποι στην Κίνα. Στον υπόλοιπο πλανήτη έχουν καταγραφεί δύο θάνατοι, στις Φιλιππίνες και στο Χονγκ Κονγκ. 
 Η δημόσια εμφάνιση του Σι Τζινπίνγκ συνέπεσε με την επιστροφή των εργαζομένων στις εργασίες τους, έπειτα από τις διακοπές, σε περιοχές που δεν είναι σε καραντίνα. Όμως, τα προληπτικά μέτρα είναι σε ισχύ. 
Με πληροφορίες από Guardian, BBC, ΑΠΕ

Πηγή lifo.gr