Άδ. Γεωργιάδης: Υπουργός του Μητσοτάκη με ατζέντα Σαμαρά...

«Δεν τους θέλουμε εδώ! Δεν τους θέλουμε εδώ! Τελεία… Οι  άνθρωποι αυτοί δεν είναι ευπρόσδεκτοι… Κλειστά κέντρα 24 ώρες το 24ωρο,να μην βγαίνει ούτε κουνούπι … Αν είναι...
να είναι μέσα κλεισμένοι μια χαρά θα γυρίσουν πίσω… Στη Μόρια περνάνε καλύτερα από την Τουρκία, αν δεν περνούσαν καλύτερα θα  έφευγαν…
Αν είναι να καταστραφεί η Ελλάδα δεν θέλω ούτε ένα ευρώ από τους Ευρωπαίους… Εχουμε πέσει θύμα ομαδικής προσπάθειας αλλοίωσης της χώρας».

Παραλήρημα κάποιου ξεχασμένου Χρυσαυγίτη; Όχι. Δηλώσεις μέλους της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης δείχνει πως αισθάνεται ότι σύντομα πρέπει να αποφασίσει με ποιον θα πάει και ποιον θα αφήσει και προσπαθεί να αναθερμάνει τη σχέση του με το ακροατήριό του.

Είναι ταυτόχρονα και το ακροατήριο του Αντώνη Σαμαρά, που δεν κρύβει στους συνομιλητές του ότι οι σχέσεις του με τον Μητσοτάκη είναι πλέον εκτός ελέγχου και ο ίδιος ετοιμάζεται να υπερασπιστεί την πατρίδα. Ήτοι να εμποδίσει τον Πρωθυπουργό να πάει στη Χάγη. Όπως εμπόδισε και τον πατέρα του να κλείσει έγκαιρα το Μακεδονικό.


Στο ίδιο πακέτο της εξόδου τους από τη ΝΔ υπάρχει η «σωτηρία «της Ελλάδας από τους  λαθρομετανάστες, η τιμωρία της «συμμορίας»  που τον έμπλεξε με τη Νοβάρτις, η αναστροφή της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο Άδωνις είναι μέσα σ’ αυτά. Όχι επειδή ό,τι είναι στην πολιτική μετά τον Καρατζαφέρη το χρωστάει στον Σαμαρά. Ο Μητσοτάκης δεν ξεχνάει τα «χρυσά κουτάλια» και όσα έλεγε για το βουλευτικό αυτοκίνητο, αλλά είναι μέσα από πεποίθηση.

Όλοι ξέρουν ότι υπάρχει πολύς Άδωνις υπάρχει μέσα στον Αδωνι. Υπάρχει και αυτός που κρύβει με τις συγγνώμες που ζητάει από εδώ και από εκεί.

Τελευταία μπορεί μπορεί ο Μητσοτάκης να τον έδειξε στους Άραβες σαν άνθρωπο που δίνει λύσεις- και η σύζυγός του τον είπε «φίλο της». Αλλά πίσω αυτά τρέχουν άλλα προγράμματα, όπως στους υπολογιστές.

 Αν ο Σαμαράς «κάνει κίνηση», δεν έχει περιθώριο να μη τον ακολουθήσει, από τη στιγμή που θα τον ακολουθήσει το κοινό του.

Τι να κάνει αυτός με τους «κομμουνιστές», που μαζεύει ο Κυριάκος στο Μαξίμου; Προετοιμάζεται λοιπόν για την ώρα που θα ακολουθήσει το πεπρωμένο του.

Αυτό τον αναγκάζει να ξεφεύγει σε όλα – πέρα και από τα όρια που βάζει ο ίδιος στον εαυτό του. Σε μια συζήτηση με τον Μιχ. Κατρίνη του είπε ότι τον… διόρισε ο ίδιος στον ΟΚΑΝΑ.


Ουδέν ανακριβέστερο: τον διόρισε η πολιτική κατανομή αξιωμάτων της τρικομματικής κυβέρνησης Σαμαρά. Ο τότε υπουργός Υγείας απλώς υπέγραψε τυπικά και κατά ανάγκη.

Έναν δήμαρχο στη Βόρεια Ελλάδα τον απειλούσε γιατί… αυτός τον έβγαλε  αλλά «είμαι καλός καλός, μέχρι να με πειράξεις».

Στο θέμα της πρώτης κατοικίας στρώνει το δρόμο να πιάσουν δουλειά τα «κοράκια»- γιατί … έτσι δουλεύει η  οικονομία.

 Οι επιδόσεις του στο υπουργείο είναι κακές. Ο Μητσοτάκης τον κράτησε μακριά από το ΕΣΠΑ. Στο Ελληνικό  βολοδέρνει ανάμεσα στην βεβαιότητα  που πουλάει για τις μπουλντόζες που έρχονται και στις διαδικασίες που τις απομακρύνουν. Επενδύσεις δεν έρχονται, εκτός από κάτι ψιλά.

Και για μην ξεχνάμε: η Τουλουπάκη ακόμη δεν κατέληξε στην έρευνα για τη Νοβάρτις σε ό,τι τον αφορά.

Αυτά, αν αθροιστούν, εξηγούν τη νευρικότητα δείχνουν νευρικότητα. Κάτι σαν τον φόβο του τερματοφύλακα μπροστά στο πέναλτι.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλάει τελευταία και ό,τι λέει ακούγεται σαν κύκνειο άσμα.

Γ. Λακόπουλος (anoixtoparathyro.gr)