Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2020

Νέα παραχώρηση υλικού στην αλβανική αστυνομία από την Τουρκία: «Τα δώσαμε στα αδέρφια μας»

Η Τουρκία παρέδωσε την περασμένη Τρίτη, σε ειδική τελετή τεθωρακισμένα οχήματα και εξοπλισμό, που θα χρησιμοποιηθούν από τις αλβανικές ομάδες ταχείας επεμβάσεως της αλβανικής αστυνομίας.

Μιλώντας στην ειδική τελετή, ο  Μεχμέτ Ερσόι, αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, δήλωσε ότι η Τουρκία θεωρεί ότι πρόκειται για πράξη ανταλλαγής με τους αδελφούς της.

"Δεν βλέπουμε αυτή τη δωρεά ως επιχορήγηση, αλλά θεωρούμε ότι μοιραζόμαστε κάτι με τους αδελφούς μας. Αν είμαστε εμείς ασφαλείς, είστε και εσείς ασφαλείς, αν είστε εσείς ασφαλείς, είμαστε και εμείς ασφαλείς", δήλωσε ο Ersoy.
"Δεδομένου ότι είμαστε μέρος αυτής της συμμαχίας και μοιραζόμαστε την ίδια μοίρα, θέλουμε να ζήσουμε με αλληλεγγύη. Επιτυχία στα καθήκοντά σας είναι να παρέχετε στους ανθρώπους μέγιστη ασφάλεια, και ειδικά όταν πρόκειται για τρομοκρατικές οργανώσεις που επηρεάζουν άμεσα την ασφάλεια της κοινότητας ή του κράτους, όπως η οργάνωση FETO, η οποία είναι ένας ιός για το έθνος και για τα κράτη της περιοχής ", δήλωσε ο Τούρκος υφυπουργός Εσωτερικών.

«Έχουμε ένα δημοφιλές ρητό:« Η καρδιά δεν απαιτεί ούτε τσάι ούτε σόμπα, αλλά η καρδιά απαιτεί αγάπη και σεβασμό. Για εμάς αυτή η τελετή είναι μια αιτία που μας ενώνει και ταυτόχρονα αυτή η συνάντηση αποτελεί την συνέχιση της αλληλεγγύης, στο να  μένουμε κοντά ο ένας στον άλλο όταν έχουμε πάντα ανάγκη ανθρώπων της ίδιας συμμαχίας », δήλωσε ο Ersoy.

Ο Γενικός Διευθυντής της Αλβανικής Αστυνομίας Βελούι δήλωσε μετά την παραλαβή του εξοπλισμού: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Τουρκία για τη συμβολή στη βελτίωση της επιχειρησιακής  ικανότητας της αλβανικής αστυνομίας.

Έξι τεθωρακισμένα οχήματα και δέκα οχήματα Land Rover είναι μια πολύ σημαντική βοήθεια για μας. Υπάρχουν επίσης ρούχα, κράνη, ασπίδες και μια σειρά άλλων τύπων εξοπλισμού που διευκολύνουν τις ειδικές δυνάμεις μας", δήλωσε ο ίδιος.

Εκτός από τα οχήματα, η Τουρκία προσέφερε μάσκες αερίου, διάφορα προστατευτικά μέσα, αλεξίσφαιρα γιλέκα και άλλο εξοπλισμό που θα χρησιμοποιηθεί από τις  ειδικές ομάδες ταχείας αντίδρασης.

Η Τουρκία εξοπλίζει εδώ και πολλά χρόνια την Αλβανία, τα Σκόπια, το Κόσοβο και φυσικά την Βοσνία με πάσης φύσεως πλεονάζων στρατιωτικό υλικό.
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.