Κάποιοι άνθρωποι, είναι δώρο της μοίρας..

Γράφει η Κική Γιοβανοπούλου

Λένε πως κανείς δεν είναι δεδομένος. Πως όλα μπορούν να ανατραπούν… Εγώ λέω πως υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που κουμπώνουν τόσο δυνατά μέσα μας, που δεν υπάρχει τίποτα και κανείς που να μπορεί να μας διαχωρίσει. Λέω πως υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που είναι προορισμένοι για να είναι στο πλάι μας. Δώρα της μοίρας.

Είναι δίπλα μας και ξέρουμε πως θα συνεχίσουν να είναι, ότι κι αν γίνει. Είναι στο πλάι μας και είμαστε σίγουροι πως αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει, ότι κι αν συμβεί. Ανασαίνουμε πιο καθαρά, όταν σκεφτόμαστε πως η ύπαρξή τους δίπλα στη δική μας, είναι κάτι δεδομένο.

Δεν μένουν όλοι δίπλα μας με τον ίδιο τρόπο. Κάποιοι όμως μένουν με κάθε τρόπο. Αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι δεδομένα μας, αλλά η σταθερά μας. Και ξέρεις ποιο είναι το μαγικό σ’ όλο αυτό; Ότι ακόμη κι αν δεν μας αγγίζουν, η αγκαλιά τους παραμένει το πιο ασφαλές μας καταφύγιο για όσο ανασαίνουμε.

Η φωτιά της αγάπης που μας συνδέει μαζί τους, είναι πάντα εκεί. Την ταΐζουμε παρέα κι ας μην είμαστε κοντά. Μας κρατάει ζεστούς και ασφαλείς και δεν πρόκειται ποτέ να μας κάψει.

Γιατί η αγάπη που μας συνδέει με κάποιους ανθρώπους, δεν είναι διαπραγματεύσιμη. Είναι απόλυτη και δυνατή. Είναι αληθινή κι ουσιαστική. Είναι πολύ πάνω από οτιδήποτε ερωτικό. Τόσο πάνω, που ακόμη κι αν ο έρωτας σβήσει, αυτή παραμένει αναμμένη.

loveletters.gr