Ετοιμάζουν σοκ & δέος στην Άγκυρα: «Τελειώνουν» την Turkish Airlines ευρωπαϊκές χώρες – Κούρδοι: «Θα πάμε με τους Ρώσους!»

XCode

Του Ανδρέα Μουντζουρούλια

Συνεχίζεται το τουρκικό Βιετνάμ. Η Άγκυρα όπως αναφέραμε νωρίτερα είχε τεράστιες απώλειες χθες το βράδυ, ενώ εδώ και λίγα λεπτά, οι πόλεις Ras Al-‘Ayn και Serêkaniyê, είναι υπό τον απόλυτο έλεγχο του SDF.

Βλέποντας αυτές τις εικόνες ο Ερντογάν...
, αποφάσισε να στείλει ενισχύσεις στις ΤΕΔ, με τανκ αυτή την στιγμή να περνούν τα σύνορα με την Συρία.

Την ίδια στιγμή, Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία και Νορβηγία, ετοιμάζουν σοκ και δέος στην τουρκική οικονομία, καθώς θα απαγορευτούν οι πτήσεις τις Turkish Airlines σε αυτές τις χώρες.

Κάνουν δηλαδή αυτό που δεν πραγματοποιεί ο Τραμπ, χτυπάνε την Άγκυρα στην οικονομία.

EMΠΑΡΓΚΟ ΟΠΛΩΝ ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΓΑΛΛΙΑ

Η Γερμανία σταματά τις εξαγωγές οπλικών συστημάτων προς την Τουρκία λόγω της νέας τουρκικής εισβολής στη βόρεια Συρία.

Η Γερμανία, σύμμαχος της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, απαγορεύει πωλήσεις όπλων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από την Τουρκία στην Συρία, όπως δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας στην εφημερίδα “Bild Am Sonntag.”

«Ενόψει της τουρκικής επίθεσης στη βόρεια Συρία, η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε να σταματήσει την έκδοση αδειών πώλησης οποιουδήποτε στρατιωτικού εξοπλισμού που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από την Τουρκία στη Συρία», δήλωσε ο Χάικο Μάας.

Η Γαλλία θα παύσει όλες τις πωλήσεις όπλων στην Τουρκία που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στα βίαια εγκλήματα της Άγκυρας κατά των κουρδικών πολιτοφυλακών στη Συρία, ανέφεραν τα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας της Γαλλίας.

Με ανάρτησή της στο twitter η Γαλλίδα υπουργός Εθνικής Άμυνας Φλορένς Παρλί ανακοίνωσε πως «εν αναμονή του τερματισμού της τουρκικής επιχείρησης στη βορειοανατολική Συρία, η Γαλλία αναστέλλει την εξαγωγή όπλων στην Τουρκία που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σ’ αυτήν την επέμβαση.Η απόφαση έχει άμεση ισχύ».

Με αυτόν τον τρόπο και η Γαλλία μετά τη Γερμανία και την Ολλανδία εκφράζει την αντίθεσή της στη στρατιωτική επέμβαση της Τουρκίας στη βορειοανατολική Συρία.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΟΥΡΔΟΥ ΗΓΕΤΗ

Ανώτερος διοικητής των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), ο Μαζλούμ Κομπάνι Αμπντί, κάλεσε τις ΗΠΑ είτε να σταματήσουν την τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στο βόρειο τμήμα της Συρίας ή να αφήσουν τους Κούρδους να αναζητήσουν προστασία σε μια συμφωνία με την Ρωσία και την συριακή κυβέρνηση.

«Πρέπει να ξέρω αν είστε σε θέση να προστατεύσετε τον λαό μου, να σταματήσετε τις βόμβες από το να πέφτουν σε εμάς ή όχι. Πρέπει να ξέρω, γιατί αν δεν είστε, πρέπει να συνάψω μια συμφωνία με την Ρωσία και το καθεστώς τώρα και να καλέσω τα αεροπλάνα τους για να προστατεύσουν αυτήν την περιοχή», δήλωσε ο Μαζλούμ σε μια συνομιλία με τον Ουίλιαμ Ρόμπουκ, τον αναπληρωτή Ειδικό Απεσταλμένο των Ηνωμένων Πολιτειών στον Παγκόσμιο Συνασπισμό κατά του ISIS.