ΗΠΑ – Βρετανία: Ποια είναι τα σχέδια μετά το Brexit – Προς επικύρωση νέα εμπορική συμφωνία

0

Για την μεγάλη πιθανότητα οι ηγέτες των δύο χωρών να υπογράψουν μια εμπορική συμφωνία συζήτησαν ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ Τζον Μπόλτον, με την Βρετανίδα υπουργό Εμπορίου Λιζ Τρας.

Για τη σύναψη μερικής εμπορικής συμφωνίας συζητούν Βρετανία και οι ΗΠΑ, με την ενεργοποίησή της να σχεδιάζεται από 1ης Νοεμβρίου, μια ημέρα μετά την προγραμματισμένη αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ...
, όπως δήλωσε Αμερικανός ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος.


Κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Λονδίνο, ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ Τζον Μπόλτον συζήτησε με την Βρετανίδα υπουργό Εμπορίου Λιζ Τρας την πιθανότητα οι ηγέτες των δύο χωρών να υπογράψουν ένα οδικό χάρτη προς μια εμπορική συμφωνία.

Αυτό θα μπορούσε να συμβεί στη σύνοδο κορυφής της G7 που θα πραγματοποιηθεί αυτό το μήνα στην Γαλλία τόνισε ο αξιωματούχος.

Ο Μπόλτον και ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Σαγίντ Τζαβίντ συζήτησαν την πιθανότητα μιας προσωρινής εμπορικής συμφωνίας που θα καλύπτει όλους τους τομείς. Μια τέτοια συμφωνία θα μπορούσε να έχει χρονική διάρκεια έξι μηνών, τόνισε ο αξιωματούχος σε δημοσιογράφους.

Τη Δευτέρα ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ Τζον Μπόλτον δήλωσε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες θα υποστήριζαν με ενθουσιασμό ένα Βrexit χωρίς συμφωνία αν αυτό αποφάσιζε η βρετανική κυβέρνηση να κάνει και θα επιδιώξουν να εργαστούν γρήγορα για μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου.


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)