«Μακεδονία» σκέτο...

kafeneio sp

Η Βόρεια Μακεδονία δεν λογαριάζει τη Συμφωνία των Πρεσπών, μέσω της Εθνικής ομάδας βόλεϊ. Άμεση αντίδραση από την ελληνική Ομοσπονδία.
ΒΙΝΤΕΟ...

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται πως η Συμφωνία των Πρεσπών δεν δύναται να διευθετήσει τις αλυτρωτικές διαθέσεις των Βόρειων γειτόνων μας. Αυτή τη φορά έρχεται να μας το αποδείξει η...

Εθνική ομάδα βόλεϊ των ανδρών της Βόρειας Μακεδονίας, με αφορμή τη συμμετοχή της Εθνικής τους ομάδας βόλεϊ ανδρών στο επερχόμενο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (13-29 Σεπτεμβρίου).

Συγκεκριμένα, με αφορμή την παρθενική συμμετοχή τους σε τελική φάση Ευρωβόλεϊ, η Ομοσπονδία τους προσπαθεί να προωθήσει όσο το δυνατόν περισσότερο το γεγονός, δημοσιεύοντας ένα βίντεο με τις πρώτες εικόνες από την προετοιμασία της ομάδας.

Στο συγκεκριμένο βίντεο, οι αθλητές της ομάδας εμφανίζονται με τις μπλούζες της προπόνησης, οι οποίες αναγράφουν «Volleyball Team Macedonia». Και όλα αυτά ενώ έχει ήδη αλλάξει και με τη συνταγματική «βούλα» η επίσημη ονομασία της χώρας.



Μάλιστα, Ο γεωγραφικός προσδιορισμός δεν απουσιάζει μόνο από τις αναφορές των γειτόνων μας, αλλά κι από την ιστοσελίδα της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας (CEV)...


Η αντίδραση της ελληνικής Ομοσπονδίας Βόλεϊ ήταν άμεση με τον ΕΟΠΕ να προβαίνει στην παρακάτω ανακοίνωση:

«Η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης ενημέρωσε την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία μέσω και του εκπροσώπου της σε αυτήν Αχιλλέα Μαυρομάτη για το βίντεο το οποίο παρουσιάζει την συμμετοχή της Βόρειας Μακεδονίας στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών (12-29/09) και εμφανίζει τους αθλητές με φόρμες που αναγράφουν Volleyball Team Macedonia.

Ο Πρόεδρος της Ε.Ο.ΠΕ. Γιώργος Καραμπέτσος ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα μεταξύ των κυβερνήσεων Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας ως προς την σωστή ονομασία των γειτόνων μας και σε συνεννόηση με τον Αχιλλέα Μαυρομάτη θα αποσταλεί επίσημη επιστολή για την σωστή ονομασία ενόψει της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.»...

newpost.gr