Μητσοτάκης: Ο Βούτσης θέλει να μπαλώσει μια κυβέρνηση "κουρελού"

kafeneio sp

"Ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ και οι λαθρεπιβάτες ενός κυβερνητικού σχήματος που παραπαίει, είναι ήδη παρελθόν στη συνείδηση των Ελλήνων" είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης...

Ευθεία επίθεση εξαπέλυσε στην κυβέρνηση ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε εκδήλωση για τις περιφερειακές εκλογές στη Λαμία.

Στο κατάμεστο δημοτικό θέατρο της πόλης ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε την κυβέρνηση ως «παραπαίουσα» καθώς όπως υπογράμμισε «είναι κυβέρνηση μειοψηφίας που δανείζεται βουλευτές κατά περίπτωση και για κάθε νομοσχέδιο, ψάχνει δανεικά και δεκανίκια να περάσει μερικές ακόμη εβδομάδες στην εξουσία» όπως σχολίασε ενώ στη συνέχεια εξήγησε πως «άλλοι είναι βουλευτές που δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, άλλοι που κυρώνουν την συμφωνία των Πρεσπών και άλλοι βουλευτές που ψηφίζουν τα νομοσχέδια. Τα κυβερνητικά χαρτοφυλάκια γίνονται αντικείμενο συναλλαγής. Η συμπολίτευση έχει σηκώσει σημαία ευκαιρίας. Θα μπορούσε να γίνει και λόγος για βουλευτές σε τιμές ευκαιρίας. Ποτέ άλλοτε η ελληνική πολιτική δεν είχε πέσει τόσο χαμηλά» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε πως «ο αναντικατάστατος σύμμαχος κ. Καμμένος» όπως είπε «εκβιάζει δημόσια τον πρωθυπουργό» και μάλιστα διαπίστωσε από το βήμα του Δημοτικού Θεάτρου Λαμίας ότι «οι εκβιασμοί πιάνουν τόπο». Επανέλαβε ότι «η κυβέρνηση επιχειρεί να κακοποιήσει τον κανονισμό της βουλής και να τον αλλάξει ώστε ο κ. Καμμένος να μη χάσει τα προνόμια του αρχηγού κόμματος».

Μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανεβάζοντας τους τόνους αναρωτήθηκε δημόσια «γιατί φοβούνται τόσο πολύ» και διερωτήθηκε δημόσια από το βήμα «πόσο αποτιμάται η σιωπή του κ. Καμμένου για τα ένοχα μυστικά που τον ενώνουν με τον πρωθυπουργό» όπως είπε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι «ο κ. Τσίπρας είναι ένας δημόσια εκβιαζόμενος πρωθυπουργός» και συνέχισε λέγοντας πως «όλοι ξέρουν ότι ένας εκβιαστής δεν σταματά ποτέ ότι και αν πάρει. Όλοι ξέρουν ότι ένας εκβιαζόμενος πρωθυπουργός δεν μπορεί να υπηρετήσει το αξίωμά του και αποτελεί απειλή για τη χώρα» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.