Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2019

Η Κομισιόν ανοίγει έρευνα για τη φορολογική μεταχείριση της Nike στην Ολλανδία

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει ανοίξει μια εις βάθος έρευνα για τη φορολογική μεταχείριση της Nike Inc στην Ολλανδία, επισημαίνοντας ότι η μεταχείριση αυτή ίσως προσέφερε παράνομο και αθέμιτο πλεονέκτημα στην αμερικανική εταιρία αθλητικών ειδών.

Η Επιτροπή ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι ολλανδικές αρχές έχουν εκδώσει πέντε φορολογικές αποφάσεις...
από το 2006 έως το 2015, δύο εκ των οποίων είναι ακόμα σε ισχύ, εγκρίνοντας μια μέθοδο για τον υπολογισμό των δικαιωμάτων εκμετάλλευσης σε δύο οντότητες της Nike που εδρεύουν στην Ολλανδία.

"Τα κράτη-μέλη δεν θα πρέπει να εξουσιοδοτούν επιχειρήσεις να συστήνουν περίπλοκες δομές, που τους επιτρέπουν να μειώνουν αδικαιολόγητα τα φορολογήσιμα κέρδη τους και τους δίνουν αθέμιτο πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών τους" δήλωσε, σύμφωνα με την ανακοίνωση, η αρμόδια Επίτροπος Ανταγωνισμού Μαργκρέτε Βεστάγκερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.