Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2016

Συνταιριάζοντας τα ΑταίριασταΚώστα Δημ.Χρονόπουλου
 (Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)

Οι ατυχείς   προσπάθειες συνταιριάσματος των αταίριαστων, οδηγεί σε κοινωνικές αναταράξεις και συγκρούσεις.
Δεν πρόκειται ποτέ οι αποκλίνουσες στοχεύσεις /επιδιώξεις να γίνουν συγκλίνουσες ή να ταυτιστούν.
Είναι εντελώς διαφορετικός ο δρόμος που ακολουθούν οι εξουσιαστές και οι δανειστές (= να βγαίνουν τα νούμερα /αριθμοί) από εκείνον της επιβίωσης - ή και αξιοπρεπούς διαβίωσης - των εξουσιαζόμενων.
Προδήλως, τα δύο μέρη αναζητούν διαφορετικά πράγματα.
Επομένως είναι αδύνατον να βρουν .......... το ίδιο πράγμα.
Αν αυτό δεν γίνει κατανοητό - και βέβαια δεν γίνουν προσπάθειες σύγκλισης - τότε εσαεί θα απορούμε, θα συζητούμε, θα συγκρουόμαστε.
Η παραδοχή της παραπάνω διαπίστωσης/ διάγνωσης του αιτίου του ζητήματος είναι εκ των ων ουκ άνευ προϋπόθεση ώστε να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για κοινή πορεία ευημερίας.
Απαιτείται:
-Πολιτική, πρωτίστως, αλλά και κοινωνική βούληση.
- Συνειδητοποίηση του γεγονότος πως οι αριθμοί /νούμερα είναι εργαλείο εξυπηρέτησης των ανθρώπινων αναγκών, και όχι .....
αυτοσκοπός.
Είναι απαράδεκτο η αριθμολαγνεία, η αριθμοενασχόληση να οδηγούν σε ανθρωποεξόντωση!
- Πρυτάνευση του δικαίου, της ισονομίας, της ισοπολιτείας και του ανθρωπισμού. Δεν προάγεται η κοινωνική συνοχή και το ευ ζην με ανισότητες, αδικίες, εξαιρέσεις, "ημέτερους" και αυθαιρετούντες άπληστους /άρπαγες. Ούτε βέβαια με κομματικές ταμπέλες, ιδεοληψίες, ΚΟΜΜΑΤΟΑΛΛΟΙΘΩΡΙΣΜΟ ή ΚΟΜΜΑΤΟΠΛΗΓΙΑ.
- Παραθεώρηση και περιθωριοποίηση όλων των πονηρών του Π.Ο.Μ (=ΠολιτικοΟικονομικοΜιντιακό) Κατεστημένου.
- Αφύπνιση των ιθαγενών /εξουσιαζόμενων ώστε να μην πέφτουν - διαχρονικά θύματα των ψευδολόγων, των εκμεταλλευτών, των αδίστακτων.
Να παύσουν, επιτέλους, να παρασύρονται από όσους τους τάζουν λαγούς με πετραχήλια, καθρεφτάκια, χάντρες, καλύτερη ζωή.
- Να μην εκτονώνεται ο κόσμος με το να βρίζει και να καταριέται αυτούς που, ο ίδιος , ψήφισε (;).  Να τους καταδικάζει, τιμωρεί οριστικά και αμετάκλητα. Να μην τους δίνει ξανά και ξανά ευκαιρίες .... μήπως και τα καταφέρουν. Τι άραγε μπορούν να καταφέρουν οι αδύναμοι, ανίκανοι, ψεύτες, πολιτικοί απατεώνες;
Το μεγαλύτερο μέρος (συν)ευθύνης αναλογεί / ανήκει στο λαό. Και θα πρέπει κάποτε να την αναλάβει. (Δεν φταίνε μόνον οι πολιτικάντηδες).
- Αναζήτηση : Ι σ ο δ ύ ν α μ ω ν   Α ν θ ρ ω π ι ά ς   (Αντί Ισοδύναμων ισοσκελισμού και συμφωνίας αριθμών).ΥΓ Αν δεν προτάξουμε τους Ανθρώπους, αλλά τους "αριθμούς", τότε οι τελευταίοι θα είναι όντως πολύ χρήσιμοι , αλλά μόνο για καταμέτρηση των δυστυχισμένων, των λιμοκτονούντων και των αυτοκτονούντων συνανθρώπων μας !!!
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.