Αδερφικό μαχαίρωμα της Ντόρας στον Κυριάκο; “Εάν κατέβει ο Βαγγέλης, σκέφτομαι να τον στηρίξω”

Λάζαρος Καλλιανιώτης


Το ειδικό πολιτικό βάρος υπέρ μιας ενωτικής διαδικασίας εκλογής νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, δια της στήριξης του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ρίχνει η Ντόρα Μπακογιάννη.

Το κορυφαίο στέλεχος της Κεντροδεξιάς, που επί σειρά ετών εξέφρασε τις πιο μετριοπαθείς και κεντρογενείς δυνάμεις του χώρου...,
υπηρετώντας την πολιτική στρατηγική του μεσαίου χώρου, ώστε να κυριαρχήσει η Νέα Δημοκρατία στον χώρο του κοινωνικού κέντρου, εκεί όπου διαμορφώνονται μεγάλα πλειοψηφικά ρεύματα, άφησε να εννοηθεί ξεκάθαρα ότι θα στηρίξει τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη στη μάχη για την ηγεσία της γαλάζιας παράταξης.

Όπως καταγράφει ρεπορτάζ των “Νέων”, στο πλαίσιο συνάντησης που είχε στο κέντρο της Αθήνας με τον Σταύρο Δήμα, παρουσία βουλευτών και στελεχών της ΝΔ όπως των Κώστα Γκιουλέκα, Μαρίας Σπυράκη, Χρήστου Κέλλα, Αλέκου Δερμεντζόπουλου, Γιάννη Κεφαλογιάννη, Ζέττας Μακρή, Ευάγγελου Αντώναρου και Πέτρου Δούκα, εξέφρασε την ανησυχία της για την ενότητα του κόμματος, μέσα από μια σκληρή αντιπαράθεση για την αρχηγία.

Στο πνεύμα αυτό, η Ντόρα Μπακογιάννη τόνισε τα ενωτικά χαρακτηριστικά που έχει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, και σχολίασε: “Εάν κατέβει ο Βαγγέλης, σκέφτομαι να τον στηρίξω”.

Στο ίδιο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι με την παρέμβασή της αυτή, η Ντόρα Μπακογιάννη ήθελε να στείλει και το μήνυμα ότι, στην περίπτωση που δεν είναι τελικά ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης υποψήφιος, ενδεχομένως να δοκιμάσει η ίδια τις δυνάμεις της. Προκειμένου να εκφράσει την “όλη Κεντροδεξιά”, και όχι μια από τις τάσεις της.

ysterografa.gr