Παρασκευή, 24 Απριλίου 2015

ΘΡΑΣΟΣ - ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΣΕ ΛΑΦΑΖΑΝΗ: ΖΗΤΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΡΩΣΙΑ

Με περίσσιο θράσος ο Ανδρέας Λοβέρδος είπε στον Λαφαζάνη να ζητήσει συγγνώμη για την προσέγγιση με τη Ρωσία. Η απαίτηση του υπουργού των μνημονίων ξεπερνά κάθε όριο παραφροσύνης.

Η οξύτατη αντιπαράθεση που είχαν οι δυο άντρες...
στη Βουλή ξεκίνησε όταν ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ εγκάλεσε τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Λαφαζάνη για την προσέγγιση της χώρας μας στην ενεργειακή πολιτική και την αναθέρμανση των σχέσεών μας με τη Ρωσία.

Για πέμπτη φάλαγγα των δανειστών τον κατηγόρησε ο Π. Λαφαζάνης και για εκπρόσωπο της δραχμής ο Α. Λοβέρδος. Είναι πλέον προφανές ότι ο κ. Λοβέρδος έχει χάσει κάθε έννοια ψυχραιμίας και κάνει τα πάντα προκειμένου να εμφανίζεται ως... παράγοντας στην επικαιρότητα.

«Τελείτε σε απόλυτη και πλήρη σύγχυση. Βεβαίως υπάρχει ένα κόκκινο νήμα που διαπνέει αυτά που λέτε. Είναι η πέμπτη φάλαγγα. Υπάρχει μια πέμπτη φάλαγγα που δεν θέλει να ακούσει την οποιαδήποτε κριτική στο ευρωπαϊκό κατεστημένο, που λειτουργεί ως υπαλληλία των πιστωτών, των μίντια που αν ακούσουν κάτι για γερμανική Ευρώπη το θεωρούν ότι είναι κατά της χώρας», του απάντησε ο Π. Λαφαζάνης.

Από τα έδρανα του ΠΑΣΟΚ υπήρξαν φωνασκίες, αλλά ο Υπουργός συνέχισε: «Κάποιοι πρέπει να γράψουν ένα βιβλίο για τη συμπεριφορά των καλών πολιτικών απέναντι στους πιστωτές και τους αποικιοκράτες. Θα έχει δύο συνταγές: η μία θα είναι ότι υποστηρίζω πειθήνια όλες τις εντολές τους πιστωτές μου και τις μετατρέπω σε εθνική ανάγκη. Και η δεύτερη ότι αναγορεύω την οποιαδήποτε κριτική σε επίθεση κατά της χώρας».

«Λυπάμαι που μου ζητάτε να ζητήσω συγγνώμη για πράγματα που υπηρετούν το εθνικό συμφέρον», τόνισε ο Π. Λαφαζάνης και επεσήμανε πως «αυτή ώρα η χώρα διαπραγματεύεται και όλοι θέλουμε μία λύση συμβατή με τη λαϊκή ετυμηγορία και το πρόγραμμά μας». «Εγώ σέβομαι και στηρίζω αυτή την προσπάθεια και εσείς έρχεστε και λέτε να ζητήσουμε συγνώμη από αυτούς που έβαλαν τη χώρα σε περιπέτεια» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην ενεργειακή πολιτική της κυβέρνησης δήλωσε ότι «είναι συμβατή με το κοινοτικό πλαίσιο». «Τι έχετε να καταμαρτυρήσετε και ρωτάτε;», αναρωτήθηκε και συνέχισε: «Όχι κύριε Λοβέρδο, δεν υπάρχει κανένας ευρωπαϊκός κανόνας που μας επιβάλλει να τεμαχίσουμε και να ξεπουλήσουμε ΔΕΗ, ότι η ΡΑΕ μπορεί αυθαίρετα να επιβάλλει αυξήσεις στα ήδη υψηλά τιμολόγια, που να απαγορεύει να περάσει ρωσικός αγωγός με ρωσικό αέριο. Μπορεί να ενοχλούνται κάποια κέντρα στη Ε.Ε., όμως εμείς πρέπει να εξασφαλίσουμε τα δικά μας συμφέροντα (...) Εμείς υπηρετούμε το εθνικό μας συμφέρον η Ελλάδα είναι μία ανεξάρτητη κυρίαρχη χώρα δεν είναι προτεκτοράτο κανενός, ούτε μπανανία».

«Απήντησε ο οπαδός της δραχμής, ο οπαδός της πτώχευσης και αυτός που υπερασπίζεται τη ρήξη. Είστε ο ακραιφνής υποστηρικτής της δραχμής μέσα στην κυβέρνηση. Είστε ο σκληρότερος κριτής για όσα λέει έξω από την Ελλάδα ο Πρωθυπουργός. Είστε θλιβερή μειοψηφία στη χώρα. Το σχέδιο Β που επικαλείστε δεν θα περάσει», απάντησε σε υψηλούς τόνους ο κ. Λοβέρδος.

Συνεχίζοντας την επίθεση ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ είπε στον Π. Λαφαζάνη ότι «είστε ο κύριος εκπρόσωπος στο θέμα της δραχμής αλλά η μάχη σας είναι χαμένη» και ότι «είστε ο κύριος εκπρόσωπος της δραχμής και όσων κομπραδόρικων συμφερόντων έχουν συνδεθεί με αυτή. Όχι βέβαια συνειδητά, αλλά ως πολιτική συναρμολόγηση».

Για παραλήρημα ενοχής του κ. Λοβέρδου έκανε λόγο ο κ. Λαφαζάνης και συνέχισε: «Στο πρόσωπό του βλέπουμε την Ελλάδα των μνημονίων. Την Ελλάδα εκείνων που μας έφεραν στην κρίση και στα χάλια που είμαστε. Είστε συνυπεύθυνος, συνένοχος, συναυτουργός για την κρίση και υπεύθυνος για την διάλυση του τομέα της υγείας, της εργασίας, της παιδείας».

«Ψάχνετε να δείτε ποιου είμαι οπαδός και πετάτε την μπάλα στην εξέδρα. Είμαι οπαδός της χώρας, του ελληνικού λαού, της Ελλάδας, της υπεράσπισης του εθνικού και του δημοσίου συμφέροντος. Εσείς κάνατε κήρυγμα τεμαχισμού και ξεπουλήματος της ΔΕΗ. Αυτό το λέτε ευρωπαϊκή πολιτική; Αυτό το λένε τα μνημόνια που συνυπογράψατε και εφαρμόζατε, όχι η Ε.Ε.», τόνισε ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και δεσμεύθηκε ότι η ΡΑΕ «δεν θα εξυπηρετεί ιδιωτικά συμφέροντα εις βάρος του Δημοσίου».

(ΠΗΓΗ: http://www.newsbomb.gr/)

Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.