Μεγάλη αντιφασιστική πορεία στη Λάρισα

Μεγάλη αντιφασιστική πορεία στη ΛάρισαΕκατοντάδες άτομα έλαβαν μέρος στην αντιφασιστική πορεία που πραγματοποιήθηκε απόψε στους κεντρικούς δρόμους της Λάρισας καταδικάζοντας με τον πιο ηχηρό τρόπο το χθεσινό τραγικό γεγονός της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι...

Αντιφασιστική πορεία 18 Σεπ. 2013 (1)
Η πορεία ξεκίνησε από την Πλατεία Ταχυδρομείου, ενώ μετά το πέρασμα από την Κεντρική Πλατεία, οι διαδηλωτές κινήθηκαν μέσω της οδού Κύπρου με κατεύθυνση την οδό 23ης Οκτωβρίου, όπου και στεγάζονται τα γραφεία του Τοπικού Συνδέσμου της «Χρυσής Αυγής».
Το μεγαλύτερο μέρος των διαδηλωτών αποτελούνταν από νεαρούς, ενώ στην ουρά της πορείας υπήρχαν μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ με παρόντες τους δύο βουλευτές του νομού Λάρισας Ηρώ Διώτη και Δημήτρη Γελαλή, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, όπως επίσης και άλλων συλλογικοτήτων της πόλης.
Αντιφασιστική πορεία 18 Σεπ. 2013
Την ατμόσφαιρα δονούσαν συνθήματα κατά της «Χρυσής Αυγής», ενώ τα πνεύματα οξύνθηκαν μόλις η πορεία έφτασε στην συμβολή των οδών Κύπρου και 23ης Οκτωβρίου, όπου μία κλούβα της Αστυνομίας είχε δημιουργήσει φραγμό, ενώ είχαν παραταχθεί και άνδρες των ΜΑΤ.
Οι διαδηλωτές παρά τα συνθήματα δεν προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό, ο οποίος και δεν επέτρεπε τη συνέχιση προς τα γραφεία της «Χρυσής Αυγής».
Η πορεία συνεχίστηκε στους κεντρικούς δρόμους της Λάρισας, ενώ κατέληξε στην Κεντρική Πλατεία.
Ζημιές αντιφασιστική πορεία
Από εκεί ομάδα νεαρών κινήθηκε προς την οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου, όπου και προκλήθηκαν ζημιές σε ΑΤΜ υποκαταστημάτων της Τράπεζας Κύπρου, της Eurobank και της Τράπεζας Πειραιώς.
Ζημιές σε ΑΤΜ
Στο ύψος του Στρατοδικείου, στην πίσω πλευρά του κτιρίου όπου στεγάζονταν η Στρατολογία, έσπασαν την τζαμαρία, ενώ η πορεία συνεχίστηκε μέσω της οδού Μανδηλαρά προς την οδό Παπαναστασίου.
Ζημιές αντιφασιστική πορεία (2)
Εκεί προκλήθηκαν ζημιές σε κάμερες ασφαλείας στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ, ενώ έσπασαν τα τζάμια από ένα ενεχυροδανειστήριο και προκάλεσαν ζημιές στην πρόσοψη μίας ακόμη αντίστοιχης επιχείρησης.
Ζημιές αντιφασιστική πορεία (1)
Έξω από το δημαρχείο έσπασαν οθόνη που παρείχε πληροφορίες, ενώ συνέχεια δόθηκε με το σπάσιμο κάμερας ασφαλείας στο κεντρικό υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας.
Η ομάδα των νεαρών κινήθηκε στην οδό Μανωλάκη, ενώ κατέληξε στην πλατεία Εβραίων, όπου και διαλύθηκε περίπου στις 9.30 μ.μ.
Τις κάμερες της PROBANK επί της Μεγ. Αλεξάνδρου έσπασαν πριν από λίγο άτομα που συμμετέχουν στην αντιφασιστική πορεία, ενώ ζημιές προκάλεσαν και στα ATM της τράπεζας Κύπρου και Εurobank στην κεντρική πλατεία της Λάρισας. Επίσης έσπασαν τα τζάμια στο Στρατοδικείο Λάρισας.