Ο Μιχελάκης στενοχώρησε τον Βενιζέλο

Δυσφορία έχει προκαλέσει στην Χαριλάου Τρικούπη η προσπάθεια του αρμόδιου υπουργού Εσωτερικών να κλείσει την συζήτηση περί αλλαγής του εκλογικού νόμου.

Η δήλωση του Γιάννη Μιχελάκη πως δεν τίθεται ζήτημα αλλαγή του εκλογικού συστήματος προκάλεσε προς το παρόν παρασκηνιακές συζητήσεις μεταξύ των μελών του ΠΑΣΟΚ καθώς ήδη εδώ και καιρό ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει ζητήσει την αλλαγή του.....
τονίζοντας πως πρέπει να υιοθετηθεί ένα σαφώς αναλογικότερο σύστημα.

Μάλιστα η άποψη του κ. Βενιζέλου είναι πως το μπόνους των 50 εδρών που πηγαίνει στο πρώτο σε ποσοστά κόμμα θα πρέπει να μοιράζεται αναλογικά στους πολιτικούς φορείς που συγκροτούν έναν κυβερνητικό συνασπισμό και στηρίζεται στην πεποίθησή του ότι έχει μπει τέλος στον κύκλο αυτοδύναμων κυβερνήσεων και ότι από εδώ και πέρα θα συγκροτούνται κυβερνήσεις συνεργασίας.

Την συγκεκριμένη δε άποψη είχε εξηγήσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και σε πρόσφατη εκδήλωση του ΙΣΤΑΜΕ με αντικείμενο την συνταγματική αναθεώρηση.

Στην Χαριλάου Τρικούπη πιστεύουν ότι αποτελεί «κακό μήνυμα» η δήλωση του κ. Μιχελάκη και εκτιμούν ότι δεν έγινε εν αγνοία του πρωθυπουργού.

Την ίδια ώρα ορισμένοι στο ΠΑΣΟΚ μόνο ως κλείσιμο της συζήτησης για πρόωρες εκλογές δεν ερμηνεύουν την συνέντευξη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στα «ΝΕΑ» καθώς ο ίδιος παραδέχεται ότι μολονότι δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση πρόωρη προσφυγή στις κάλπες εάν τα πράγματα οδηγηθούν εκεί μέσω της στάσης των βουλευτών σε κρίσιμες ψηφοφορίες τότε εκείνος δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να προκηρύξει εκλογές.

Η συγκεκριμένη συζήτηση έχει προκαλέσει ενόχληση στο ΠΑΣΟΚ και επιπλέον προ ημερών κάποιοι πράσινοι βουλευτές διαμαρτυρήθηκαν εντόνως στον ίδιο τον κ. Βενιζέλο για τις δηλώσεις του Παναγιώτη Μπαλτάκου λέγοντας ότι δεν έχει κανέναν θεσμικό ρόλο να κουνάει το δάχτυλο πριν από τις ψηφοφορίες απειλώντας με προκήρυξη εκλογών.

Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr/post/260320/dysforia-exei-prokalesei-sto-pasok-o-giannhs-mixelakhs#ixzz2b4qYXzRe