Ολομέτωπη επίθεση Τσίπρα σε κυβέρνηση, διαπλοκή και ΜΜΕ

Το λάθος του ΔΝΤ «υπήρξε ο οδικός χάρτης της μεγαλύτερης και βιαιότερης νεοφιλελεύθερης αναδιάρθρωσης οικονομικών και κοινωνικών σχέσεων που έγινε ποτέ σε ολόκληρο τον κόσμο» υπογράμμισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε ομιλία του σε εκδήλωση η με θέμα «Δημοκρατία, αλληλεγγύη, Κοινωνική Δικαιοσύνη: Η Αριστερά απαντά στη στρατηγική της έντασης» που πραγματοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ...
«Υπερασπιζόμαστε τη δημοκρατία, την κοινωνική αλληλεγγύη, τα δικαιώματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι συμπαγής πολιτική δύναμη που εγγυάται ότι η Δημοκρατία στην Ελλάδα δεν θα ακρωτηριαστεί από τον νεοφιλελεύθερο ακροδεξιό φονταμενταλισμό της συγκυβέρνησης του Μνημονίου», τόνισε, ενώ έκανε λόγο για τρεις τρεις πρωταγωνιστές της «στρατηγικής της έντασης» που επιχειρεί να εφαρμόσει η κυβέρνηση, που είναι «η Χρυσή Αυγή, οι ακροδεξιοί θύλακες μέσα στην αστυνομία και οι επιφανείς ακροδεξιοί αναλφάβητοι επικοινωνιακοί σύμβουλοι της ΝΔ».

Επισήμανε ότι νεοφιλελευθερισμός και ακροδεξιά συγκατοικούν στον τύπο της κυβερνητικής εξουσίας σήμερα στην Ελλάδα, βαδίζουν χέρι-χέρι σε όλο το καθεστωτικό πολιτικό, κρατικό και μηντιακό φάσμα, για να συμπληρώσει λέγοντας ότι «είναι οι δύο όψεις του μνημονιακού νομίσματος».

«Οι καθεστωτικές δυνάμεις ένα δρόμο είχαν και έχουν: την καταπάτηση της δημοκρατικής νομιμότητας και των συνταγματικών εγγυήσεων του κράτους δικαίου, τη δημιουργία ενός οιονεί καθεστώτος «έκτακτης ανάγκης». Ο κυνισμός του κράτους και του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος δεν οριοθετείται από ιδεοληψίες περί νομιμότητας. Γι' αυτούς η Δημοκρατία είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να επιλυθεί», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε πως «όλοι οι «εκτός τόξου» επιβάλλεται να συκοφαντηθούν ως «κύκλοι ανομίας» και πυροδότες της βίας για να συμπληρώσει ότι «το μνημονιακό τόξο εχει ως στόχο καταρχήν να πετύχει την αυταρχική θωράκιση του κράτους, την περιστολή των δημοκρατικών εγγυήσεων, τη νομιμοποίηση μιας ακραίας καταστολής που θα αμφισβητεί, προληπτικά μάλιστα, όλα τα ατομικά και δημοκρατικά κατακτημένα δικαιώματα»,

Σχετικά με την Χρυσή Αυγή σημείωσε πως «κλιμακώνει εμπράκτως την ένταση, είτε απέναντι σε μετανάστες είτε απέναντι σε συλλογικότητες», και συμπλήρωσε λέγοντας ότι «είναι ο πολιτικο-στρατιωτικός πυλώνας του συστήματος της διαπλοκής».