ΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΝΥΦΗ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ;

   Αναγνώστης

Στην αρμοδιότητα του υπουργείου Δικαιοσύνης, μεταξύ των άλλων υπηρεσιών, ανήκουν και τα Υποθηκοφυλακεία. Έμμισθα και Άμισθα. Και ναι, τα χρήματα των μεταγραφών και των εγγραφών (συμβόλαια, υποθήκες, κατασχέσεις κλπ), που κατατίθενται στα δημόσια υποθηκοφυλακεία, είναι ένα έξοδο που επιβαρύνει τους πολίτες αυτού του κράτους αλλά είναι χρήματα πουξαναγυρίζουν στο κράτος ώστε να πληρώνει τις υποχρεώσεις του. Εν αντιθέσει με τα άμισθα Υποθηκοφυλακεία, στα οποία ο πολίτης καταθέτει του κόσμου τα χρήματα, αλλά από αυτά, μοναχά ένα.......
μικρό ποσοστό, (το   3 0/00 ) αποδίδεται στο δημόσιο, και όλα τα υπόλοιπα χρήματα πηγαίνουν στην τσέπη του Υποθηκοφύλακα (εκτός του μισθού που πληρώνεται από το ίδιο το κράτος).  Και ενώ αυτά τα κέρδη των υποθηκοφυλάκων  ξεπερνούν τα ποσά της λογικής ενός εργαζόμενου πολίτη, εκείνοι, θέλοντας να μην τους αγγίξει η κρίση ούτε στο ελάχιστο, υποχρεώνουν τους εργαζόμενους με την απειλή της απόλυσης, και για το δικό τους καλό πάντοτε, σε τετράωρη εργασία, ή σε εργασία άνευ αποδοχών την στιγμή που συνεχίζουν να έχουν εισπράξεις σε καθημερινή βάση τόσες όσες να καλύπτουν τους μισθούς του προσωπικού και να βγάζουν και κέρδος. 
  Ταυτόχρονα κάνουν προμελετημένες κινήσεις ώστε να καταγγείλουν την σύμβαση εργασίας απαιτώντας να κοπούν όλα τα επιδόματα, ακόμη και το επίδομα της προϋπηρεσίας και το επίδομα ευθύνης των υπαλλήλων (άραγε ποιος θα  έχει την ευθύνη για τα υπέρογκα ποσά που διαχειρίζονται στα Υποθ/κεία, για τους ελέγχους των εγγράφων και την σωστή διεκπεραίωση της διαδικασίας εγγραφής και μεταγραφής)ώστε οι μισθοί να αγγίξουν με το ζόρι τα 600 ευρώ, ενώ εκείνοι θα συνεχίσουν να εισπράττουν και το ποσοστό του 70/00  και τον παχουλό μισθό του Υπουργείου, συνεχίζοντας να κερδοσκοπούν σε βάρος του Έλληνα πολίτη, του εργαζομένου και του  κράτους!
                                        Τι θα κάνετε γι αυτό κύριε Ρουπακιώτη;