Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Μεγάλες ελληνικές βιομηχανίες ζητούν αυξήσεις στα προϊόντα

Τελικά κάποιες επιχειρήσεις δεν φαίνεται να νοιάζονται για την κρίση που μαστίζει τη μέση ελληνική οικογένεια και πιέζουν για αυξήσεις ενώ η οικονομία καθημερινά βυθίζεται στην αμφιβολία.

Πιο συγκεκριμένα, έγκυρες .........
πληροφορίες του protothema.gr αναφέρουν πως εταιρείες όπως αυτές της οικογένειας Φιλίππου Elbisco (του Κυριάκου και του εφοπλιστή Κουμάνταρου) και ΦΑΓΕ (των Γιάννη και Kυριάκου Φιλίππου) απαιτούν από το λιανεμπόριο αυξήσεις της τάξης του 15% παρά τη σαφή μείωση των εισοδημάτων των ελληνικών νοικοκυριών.

Πρόκειται για αυξήσεις που είναι αδικαιολόγητες αφού και μείωση εργατικού κόστους έχουν κάνει οι εν λόγω βιομηχανίες και φυσικά δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές σε μια αγορά που ρημάζει.


Την ίδια ώρα όμως δεν είναι μόνο οι δύο γνωστές βιομηχανίες τροφίμων που θέλουν ανατιμήσεις αλλά και άλλες, όπως για παράδειγμα η Coca Cola 3E που απαιτεί αυξήσεις κατά 5% περίπου.


Ο χορός των αυξήσεων δεν θα σταματήσει, προφανώς, εδώ καθώς κι άλλες – το χειρότερο ελληνικές- επιχειρήσεις θέλουν ανατιμήσεις, προβάλλοντας ως επιχείρημα τη συνεχή αύξηση του κόστους στην παραγωγή λόγω των φόρων που έχουν επιβληθεί σε όλη την "αλυσίδα"
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.