Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2011

Ξέφυγαν τελείως. Ολα τα σφάζουν όλα τα χαρατσώνουν

Της νύχτας τα καμώματα, λέει ο λαός, όμως ξημέρωσε και σήμερα κανείς δεν γελάει. Η κίνηση πανικού, μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί ένα νέο χαράτσι, της κυβέρνησης να διπλασιάσει το ποσό των αποδείξεων που πρέπει να συγκεντρώσει η μέση οικογένεια, ο μέσος φορολογούμενος.

Ακόμη και ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης-ο έτερος- Θ. Πάγκαλος δήλωσε άγνοια.

“Δεν συζητήθηκε το μέτρο στο υπουργικό συμβούλιο. Ίσως πάρθηκε στην κυβερνητική επιτροπή όπου δεν μετέχω. Πρέπει να γίνει συζήτηση. Είναι κάτι που μπορεί να προσαρμοστεί. ”

Με λίγα λόγια ο κ. Πάγκαλος μας ενημέρωσε ότι πρόκειται για ένα μέτρο της τελευταίας στιγμής που, αν το συζήτησε, το συζήτησε η Κυβερνητική επιτροπή και κανείς άλλος...


Ο ίδιος ο Αντιπρόεδρος λέει πως πρέπει να προσαρμοστεί, προφανώς και......... ο ίδιος το θεωρεί αδιανόητο.


Πρόκειται επίσης για ένα ακόμη μέτρο στο... φλου. Όπως και με το χαράτσι μέσω ΔΕΗ έτσι τώρα και με τις αποδείξεις ο κ. Βενιζέλος έριξε μια φωτοβολίδα, είπε:
"Αν δηλώσεις 50.000 ή 60.000 ευρώ, πρέπει να έχεις αποδείξεις οι οποίες είναι 30.000 όχι 5.000 ευρώ. Αυτές οι αποδείξεις θα είναι ηλεκτρονικές, οι αποδείξεις θα είναι συγκεντρωμένες με ηλεκτρονικό τρόπο και δεν θα παίρνεις καμία επιστροφή. Πρέπει να οικοδομήσεις το επίπεδο του δικού σου εισοδήματος με αποδείξεις οι οποίες θα είναι ηλεκτρονικές.”

Από μόνος του ο κ. Βενιζέλος έκανε ακόμη μεγαλύτερο το ποσό των αποδείξεων και ταυτόχρονα ενώ μας είπε ότι θα συγκεντρωθούν με ηλεκτρονικό τρόπο, ξέχασε ότι δεν έχει “βγει” ακόμη αυτή η περιβόητο φοροκάρτα.

Έσπευσε όμως μέσα στον κυβερνητικό πανικό να δείξει έσοδα στην τρόικα να μας πει ότι το μέτρο του διπλασιασμού των αποδείξεων ισχύει από φέτος, πρέπει δηλαδή μέσα σε ένα τρίμηνο οι πολίτες να ... διπλασιάσουν τις δαπάνες τους.
Κάτι ακόμη που ξέχασε να μας πει ο αντιπρόεδρος, μάλλον το πιο βασικό, είναι το ποσοστό...
Στο φλου δηλαδή, απλά έριξε ένα 30.000 για όσους έχουν εισόδημα 50-60.000 ευρώ. Αυτή είναι η σοβαρότητα την οποία καλεί όλους να επιδείξουν;

Η συνέχεια ήρθε από τον γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών ο οποίος δεν μπορούσε να διευκρινήσει τίποτα!

Είπε το πρωί σε τηλεοπτικό σταθμό οτι

- το ποσοστό των αποδείξεων που θα πρέπει να συλλέγουν οι φορολογούμενοι δεν έχει ορισθεί.

- δεν έχει οριστικοποιηθεί ούτε το περιεχόμενο των δαπανών που περιλαμβάνονται στις αποδείξεις,
- ούτε το ποσοστό της πρόσθετης φορολόγησης στην περίπτωση που ο φορολογούμενος προσκομίσει αποδείξεις μικρότερης αξίας από αυτές που υποχρεούται.

Οσο για την φοροκάρτα; Για το θέμα ο κ. Πλασκοβίτης αποκάλυψε ότι οι τράπεζες έχουν ολοκληρώσει την εκτύπωση της και μέσα στις επόμενες ημέρες θα αρχίσει η διάθεση στους πολίτες. Διευκρίνισε ωστόσο πως σε κάθε περίπτωση δεν καταργείται η υποβολή των κανονικών αποδείξεων.


ΟΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ... ΤΕΛΟΣ!


Έτσι για να έχετε μια πρόγευση, μέχρι επιτέλους να αποφασίσουν να μας πούνε δείτε παραδείγματα με το ίδιο εισόδημα και με τον φόρο κλιμακωτά από 30 ως 50%


ΕΙΣΟΔΗΜΑ (MEIKTA)      ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ 25%     ΜΕ 30%    ΜΕ 40%   ΜΕ 50%

3.000                                    750                       900           1.200        1.500
8.000                                  2.000                     2.400         3.200        4.000
12.000                                3.000                     3.600         4.800        6.000
17.000                                4.250                     5.100         6.800        8.500
25.000                                6.250                     7.500         10.000      12.500
30.000                               7.500                      9.000         12.000      15.000
35.000                               8.750                      10.500        14.000      17.500
40.000                               10.000                     12.000        16.000      20.000
45.000                               11.250                     13.500        18.000      22.500

Τι σημαίνουν οι νέες ανακοινώσεις. Όπως και πριν έτσι και τώρα αν κάποιος φορολογούμενος δεν καταφέρει να συγκεντρώσει το ποσό των αποδείξεων, τότε επιβαρύνεται με 10% επί του ποσού που του λείπει. Δηλαδή, αν κάποιος πρέπει να συγκεντρώσει αποδείξεις της τάξης των 12.000, αλλά τελικά συγκεντρώσει 8.000 τότε για τις 4.000 που του λείπουν θα επιβαρυνθεί με φόρο 400 ευρώ.


Προσέξτε μια λεπτομέρεια, πολύ βασική. Οι αποδείξεις υπολογίζονται με βάση το μεικτό εισόδημα. Κάτι που σημαίνει ότι επί των καθαρών το ποσοστό είναι μεγαλύτερο.

Δηλαδή ένας μισθωτός με εισόδημα 40.000 ευρώ θα πρέπει στο πιο αισιόδοξο σενάριο (με 30%) να συγκεντρώσει αποδείξεις αξίας 12.000. Όμως στην τσέπη αυτού του μισθωτού δεν μπαίνουν 40.000 αλλά 31.600 ευρώ (φόρος κλίμακας 8.400).
Αν ισχύσει το χειρότερο σενάριο με το ποσοστό στο 50%, τότε αυτός ο άνθρωπος θα πρέπει να συγκεντρώσει αποδείξεις 20.000 ευρώ! Τα 2/3 των καθαρών του εισοδημάτων θα πρέπει να τα ... καταναλώσει ώστε να μην πληρώσει επιπλέον φόρο!

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ

Ξεχνάμε τις φοροαπαλλαγές για δίδακτρα, ενοίκια κλπ. ΠΡΟΣΕΞΤΕ!
Αυτές τις αποδείξεις, για το ενοίκιο, τον γιατρό, τα δίδακτρα, τα ασφάλιστρα κλπ. Πλέον τις συνυπολογίζουμε με τις υπόλοιπες (αυτό πέρυσι δεν γινόταν). Δηλαδή. Αν κάποιος στο τέλος του χρόνου έχει συγκεντρώσει 12.000 ευρώ σε αποδείξεις από super market, ρούχα ή ό,τι άλλο, και έχει 4.500 ευρώ αποδείξεις ενοικίου, και άλλα 1.500 ευρώ αποδείξεις π.χ. από οδοντίατρο και άλλα 1.200 ευρώ για ασφάλιστρα αμέσως, αμέσως έχει συγκεντρώσει αποδείξεις 19.200 ευρώ.
Πρέπει όμως να γίνουν κάποιες διευκρινήσεις. Όλοι οι εργαζόμενοι έχουν καταθέσει τις αποδείξεις για ιατρικές δαπάνες για παράδειγμα στο ταμείο τους, τι θα γίνει σε αυτή την περίπτωση;

Ήδη, εκτός του κ. Πάγκαλου, άρχισαν οι αντιδράσεις και από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Η Σούλα Μερεντίτη σε παρέμβασή της σε ραδιοφωνικό σταθμό είπε ότι το μέτρο είναι πολύ απλά.

2 σχόλια:

 1. ΣΤΟ ΓΙΑΤΡΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. EINAI MONΑΔΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ Η ΣΤΕΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙKΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.
  ΣΕ ΑΛΛΑ ΚΡΑΤΗ ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ Η ΕΠΙΒΟΛΗ ΠΟΙΝΩΝ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ.ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΚΑΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΚΑΙ Η ΚΑΚΗ ΠΙΣΤΗ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΤΟΥ ΟΦΕΙΛΕΤΟΥ,ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΣΤΕΡΗΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΠΟΙΝΕΣ ΠΟΥ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΗΝ ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ..
  ( http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%AC%CF%87%CE%B8%CE%B5%CE%B9%CE%B1 )
  ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΕΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΦΤΩΧΙΑ.
  ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΝΑ ΚΑΛΠΑΖΕΙ.
  ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΕΨΙΜΟΙ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΕΠΕΝΔΥΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΝΟΣ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟΥ,ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑΣ .ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΕΧΩ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΕΞΟΧΙΚΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ,ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΟ ΝΑ ΜΟΥ ΖΗΤΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ 4,5,6 € / ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ !
  ΜΕ ΤΟ ΥΨΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ Η ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ
  ΚΑΤΑΦΟΡΗ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ. ( ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1 ΑΡΘΡΟ 1 ΤΗΣ ΕΣΔΑ ).
  ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 8 ΠΕΡΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.
  ΠΟΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ -ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ- ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΑΠΟΜΕΝΟΥΝ -ΑΝ ΜΑΣΔ ΑΠΟΜΕΝΟΥΝ- ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ Ή ΚΑΘΕ ΕΤΟΣ ;
  ΕΧΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΣΔΑ ( ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ http://www.echr.coe.int/NR/rdonlyres/E4317264-DB27-42FE-873E-1ECCACABB045/0/GRE_CONV.pdf ) ΟΠΩΣ ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ " Άρθρo 3 Απαγόρευση τωv βασαvιστηρίωv Ουδείς επιτρέπεται vα υπoβληθή εις βασάvoυς oύτε εις πoιvάς ή μεταχείρισιv απαvθρώπoυς ή εξευτελιστικάς."
  ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΗΣΗ " Άρθρo 14 Απαγόρευση τωv διακρίσεωv
  Η χρήσις τωv αvαγvωριζoμέvωv εv τη παρoύση Συμβάσει δικαιωμάτωv και ελευθεριώv δέov vα εξασnαλισθή ασχέτως διακρίσεως φύλλoυ, φυλής, χρώματoς, γλώσσης, θρησκείας, πoλιτικώv ή άλλωv πεπoιθήσεωv, εθvικής ή κoιvωvικής πρoελεύσεως, συμμετoχής εις εθvικήv μειovότητα, περιoυσίας, γεvvήσεως ή άλλης καταστάσεως. "

  Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ,ΩΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΘΕΜΕΛΙΩΔΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ, ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ; http://www.nchr.gr
  ;
  Ο ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ;
  ( http://www.coe.int )
  ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟ Ε- ΜΕΙΛ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΦΟΡΕΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ;
  ( commissioner@coe.int ).

  ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΝΟΜΙΚΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΚΛΥΖΟΥΝ ΤΑ ΠΡΩΙΝΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ή ΜΟΝΟ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΛΗΣΟΥΝ ΠΕΛΑΤΕΙΑ ;
  ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΔΡΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΟΤΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ (ΛΑΘΡΟ) ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΣΙΩΠΟΥΝ ;
  Η ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΘΑ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ;
  ΠΡΟΝΟΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΦΘΗΝΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΑ ΣΩΦΡΟΝΗΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ;
  ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΧΕΙ ΤΗΝ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΑΝ ΔΩΡΟ ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.