Όπου δεν πίπτει εφεδρεία, πίπτει απόλυση

2
Σύμφωνα με το "Έθνος", όπως αποκάλυψε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, αν δεν καταστεί δυνατόν να μπουν σε καθεστώς μισθωτής εφεδρείας 30.000 υπάλληλοι μέσα στο 2011 τότε η κυβέρνηση είναι πιθανόν να προχωρήσει σε απολύσεις.
Μάλιστα, όπως σημειώνει το δημοσίευμα, οι απολύσεις αυτές θα γίνουν μέσα στο τελευταίο τρίμηνο καθώς το οικονομικό επιτελείο δέχεται ασφυκτικές πιέσεις από την τρόικα να υπάρξει από εφέτος εξοικονόμηση δαπανών από την εφεδρεία.
Ετσι ανάλογα με τον συνολικό αριθμό των υπαλλήλων που θα τεθούν σε εφεδρεία θα προκύψει και ο αριθμός εκείνων που θα δουν άμεσα την πόρτα της εξόδου. Βέβαια όπως γίνεται αντιληπτό στην παρούσα φάση οι αποπομπές υπαλλήλων δεν αφορούν στους.......
μόνιμους τους στενού δημόσιου τομέα.
 "Αν νομίζει κανείς ότι μπορεί να παρέμβει σε μια διαδικασία και να μετατρέψουμε σε πελατειακή άσκηση αυτό το πάρα πολύ δύσκολο ζήτημα, κάνει τεράστιο λάθος" είπε ο κ. Βενιζέλος απαντώντας στις καταγγελίες για την εφαρμογή κομματικών κριτηρίων.
Τόνισε δε πως το 80% των εργαζομένων δε θα θιγεί καθόλου με το νέο μισθολόγιο.
Σημειώνεται πως, όπως γνωστοποίησε τη Τρίτη ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, το ενιαίο μισθολόγιο θα εφαρμοστεί με την ψήφισή του, πιθανότατα από 1ης Νοεμβρίου.
Μειώσεις σοκ που αγγίζουν μέχρι και το 50%
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, από 1 Νοεμβρίου οι δημόσιοι υπάλληλοι θα δουν τους μισθούς τους να τσεκουρώνονται από 5 μέχρι και 505 προκειμένου να επιτευχθεί εξοικονόμηση 20% του συνολικού μισθολογικού κόστους.
"Χαμένοι θα είναι περίπου 70.000 υπάλληλοι που έχουν αποδοχές πάνω από 2.000 ευρώ λόγω επιδομάτων. Εξαίρεση αποτελεί ένας αριθμός εργαζομένων στο Δημόσιο που λαμβάνουν μικρά ή καθόλου επιδόματα (π.χ. διοικητικοί στο υπ. Παιδείας) οι οποίοι θα δουν μικρές αυξήσεις στους μισθούς τους της τάξης του 7% και υπολογίζονται σε 70.000 εργαζόμενοι", σημειώνει μεταξύ άλλων το δημοσίευμα.
Παράλληλα, θα καταργηθούν όλα τα ειδικά επιδόματα και θα παραμείνουν μόνο τέσσερα, το οικογενειακό, παραμεθορίου, ανθυγιεινής εργασίας και το επίδομα θέσης.

Δημοσίευση σχολίου

2Σχόλια
  1. ΠΑΣΟΚΟΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΡΕΜΑΛΕΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. θα απολυσεις μονο πασοκους.
    μονο πασοκους.
    μονο πασοκους.

    θα γαμηθει η μανα τουσ.

    τα μουνια.
    με την ψηφο τους τα καριολια, πουλησαν την χωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου