Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

«Ξύπνησαν» οι Αγανακτισμένοι

Από την πλατεία Συντάγματός ως τον Λευκό Πύργο και από το Ηράκλειο Κρήτης μέχρι τη Λάρισα, τον Βόλο και την Πάτρα, χιλιάδες «αγανακτισμένοι» Έλληνες βγήκαν στους δρόμους, αποδεικνύοντας ότι τελικά είναι ξύπνιοι.Την Τρίτη το βράδυ περίπου 20.000 χρήστες του Διαδικτύου είχαν ανταποκριθεί στο κάλεσμα, μέσω Facebook, για μαζική κάθοδο στις κεντρικές πλατείες των μεγάλων πόλεων της χώρας.Η ιδέα μπορεί να ξεκίνησε από τη Μαδρίτη και την πλατεία Puerta Del Sol, αλλά φαίνεται πως εξαπλώνεται και σε άλλες χώρες που αντιστέκονται στις διεθνείς οικονομικές πολιτικές που τους εξαθλιώνουν οικονομικά.«Κάντε ησυχία μην ξυπνήσετε τους Έλληνες» έλεγε το σύνθημα που αναγραφόταν σε πανό στην Μαδρίτη στην συγκέντρωση στην Puerta Del Sol. Οι Έλληνες λοιπόν, φαίνεται ότι θίχτηκαν και αποφάσισαν να "πάρουν το αίμα τους πίσω"...

Περισσότεροι από 30 χιλιάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας, σηκώθηκαν από τους καναπέδες τους και έδωσαν βροντερό "παρών" στην Πλατεία Συντάγματος.
Χωρίς πανό αλλά με συνθήματα, παλμό και αποφασιστικότητα, θέλοντας απλά να στείλουν το μήνυμα ότι ο ελληνικός λαός ξύπνησε, δεν κοιμάται και δεν αντέχει άλλο τις πολιτικές που τον οδηγούν στην οικονομική εξαθλίωση.
Παρόμοια εικόνα και στη Θεσσαλονίκη, όπου η Πλατεία του Λευκού Πύργου γέμισε. Κυρίαρχο σύνθημα «Πάρτε τα ελικόπτερα και μπρος».
Το λεγόμενο "Κίνημα των Αγανακτισμένων" άρχισε να διαμορφώνεται.
Ανεξάρτητα από πολιτικές προτιμήσεις και κομματικές ταυτότητες, όλοι οι Έλληνες μαζί, με ένα κοινό στόχο, ένα σκοπό, ένα κοινό σύνθημα.
Μάνες με τα παιδιά στην αγκαλιά, ηλικιωμένοι και κυρίως νέοι, διαδήλωσαν ειρηνικά χρησιμοποιώντας τις λέξεις «Αλληλεγγύη», «Συμπαράσταση», «Φθάνει πια», «Αρκετά με την κοροϊδία».
Κοινό σύνθημα «Κλέφτες - Κλέφτες».
Γενική ομολογία «η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί».
Οι «Αγανακτισμένοι» έχουν δώσει και για σήμερα νέο ραντεβού στις πλατείες της χώρας την ίδια ώρα (18:00).
Το Σάββατο 29 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν ανάλογες συγκεντρώσεις σε όλη την Ευρώπη.
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.