Προσφυγή – «βόμβα» στα θεμέλια του Μνημονίου!...


Γράφει ο Καφενόβιος

Επαναλαμβάνει σε κάθε ευκαιρία ο πρωθυπουργός, ότι τα μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης, που πήρε η κυβέρνησή του, είναι και επώδυνα και άδικα. Και πράγματι έτσι είναι, αλλά μόνο για τους αδύναμους, όχι για τους έχοντες και κατέχοντες, που δεν τους αγγίζουν. Είναι μέτρα μόνο για τα συνήθη, τα μόνιμα θύματα, δηλαδή για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. Αυτούς τους …προνομιούχους έβαλε στο στόχαστρο η διαβόητη τρόικα των κηδεμόνων επιτηρητών με την πλήρη ανοχή των υπουργών Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου και Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδου, οι οποίοι μάλιστα και υπερθεματίζουν σε σκληρότητα.

Τα θύματα των ανάλγητων, άδικων, εξοντωτικών και ληστρικών μέτρων, εξοργίζονται ακόμα περισσότερο όταν βλέπουν να μην πληρώνουν όλοι και πρώτοι εκείνοι που οφείλουν τεράστια ποσά από φόρους και..........
ασφαλιστικές εισφορές, από απάτες και κλοπή του δημόσιου πλούτου.

Μεθαύριο Πέμπτη κατατίθεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας η προσφυγή του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, κατά του «κατοχικού» Μνημονίου.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΔΣΑ, «τα κοινωνικά δικαιώματα σε μια ευνομούμενη πολιτεία δεν μπορεί να τίθενται εν αμφιβόλω εξαιτίας ή εξ αφορμής οικονομικών συγκυριών, όσο δυσχερείς και εάν είναι. Τη στιγμή που η νομοθετική και εκτελεστική εξουσία έχει πλήρως εκχωρηθεί στον υπουργό Οικονομικών και στους διεθνείς δανειστές της τρόικας, ο μοναδικός πυλώνας της δημοκρατίας που απομένει είναι η Δικαιοσύνη, στην οποία και απευθυνόμαστε».

Πολλοί νομικοί εκφράζουν τη βάσιμη άποψη ότι, και η ελληνική Δικαιοσύνη, μετά τη ρουμανική και τη λετονική, θα σταθεί στο ύψος της και θα κρίνει αντισυνταγματικές τις τεράστιες περικοπές σε μισθούς, επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων καθώς και τη μείωση των ασφαλιστικών παροχών όσων συνταξιοδοτούνται. Εάν συμβεί κάτι τέτοιο, είναι φανερό ότι τινάζεται στον αέρα όλο το σύστημα «διάσωσης», που στηρίχθηκε στην αυστηρή λιτότητα και τις άγριες περικοπές μισθών και δικαιωμάτων των πολιτών.