Χάσαμε το πλάσμα ...πατριώτ....!!!

Χάθηκαν τα ίχνη της Αντζελας
Χωρίς να υπάρξει παράδοση-παραλαβή έγινε η εγκατάσταση του κ. Γ. Νικητιάδη στη θέση του υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού. Η παραιτηθείσα υφυπουργός κυρία Αντζελα Γκερέκου όχι μόνον δεν παρέστη, αλλά, όπως «Το Βήμα» πληροφορείται, ούτε καν ενημέρωσε για τις εκκρεμότητες τον διάδοχό της υφυπουργό: «Ούτε καν με πήρε τηλέφωνο για να με συγχαρεί» έλεγε ο κ. Νικητιάδης, ο οποίος και αυτός με τη σειρά του δεν εγκαταστάθηκε στην οδό Αμαλίας 12, όπου είχε το στρατηγείο της η κυρία Γκερέκου. Προτίμησε ένα γραφείο στην οδό Μπουμπουλίνας, εκεί όπου στεγάζεται και ο υπουργός Πολιτισμού κ. Π. Γερουλάνος.

Η «σιωπή», κατά άλλους «εξαφάνιση», της κυρίας Γκερέκου σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠαΣοΚ, αλλά κυρίως από τον κ. Νικητιάδη, ο οποίος με την ανάληψη των καθηκόντων του άρχισε να ακολουθεί υποχρεωτικά την ατζέντα που είχε καταρτίσει η προκάτοχός του και έτσι χθες βρέθηκε στη Φραγκφούρτη. Σε λίγες ημέρες θα βρεθεί στη Μόσχα προωθώντας τον θρησκευτικό τουρισμό.

Ορισμένοι βουλευτές στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και.........
κυρίως στο ΚΤΕ Πολιτισμού και Τουρισμού επεσήμαναν ότι η «σιωπή» της κυρίας Γκερέκου έρχεται σε αντίθεση με το άρθρο 15 «περί παράδοσης αρχείου» του περίφημου Κώδικα Δεοντολογίας της Πολιτικής Ηγεσίας που ομοφώνως ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο. Το άρθρο αναφέρει: «οι ασκούντες πολιτική εξουσία και οι συνεργάτες τους οφείλουν να ενημερώνουν πλήρως τους διαδόχους τους στις οικείες θέσεις, παραδίδοντας όλο το σχετικό αρχείο και να είναι διαθέσιμοι, για εύλογο χρονικό διάστημα, προκειμένου να παράσχουν πληροφορίες σχετικά με την περίοδο που άσκησαν δημόσια εξουσία». Οι σχέσεις Γκερέκου- Νικητιάδη ήταν ψυχρές εδώ και καιρό από την εποχή που η κυρία Γκερέκου είχε τοποθετηθεί ως «σκιώδης υπουργός Τουρισμού», όταν το ΠαΣοΚ βρισκόταν στην αντιπολίτευση. Ο κ. Νικητιάδης βρέθηκε στον τομέα Τουρισμού και πολλές φορές η κυρία Γκερέκου διαμαρτυρόταν επειδή λειτουργούσε αυθαιρέτως ως «σκιώδης υπουργός». Επιστέγασμα της αντιπαράθεσης ήταν όταν ξαφνικά ο κ. Νικητιάδης επισκέφθηκε την εκλογική της περιφέρεια, την Κέρκυρα, χωρίς να την πληροφορήσει σχετικά.