Αφγανιστάν


Γράφει ο Αϊκούτ Καδήρ


Όπως είχα γράψει την προηγούμενη εβδόμαδα ο Barack Οbama έστειλε μια αρκετά μεγάλη δύναμη στο Αφγανιστάν. Ο ίδιος είχε πει στην προεκλογική περίοδο και μετά όταν ανέλαβε την εξουσία ότι θα απέσυρε τις δυνάμεις του στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν το συντομότερο δυνατόν. Αυτός όμως κάνει ακριβώς το αντίθετο. Ή καλύτερα θα έπρεπε να πω, πως η Αμερική δεν ελέγχεται ούτε από τον Obama αλλά ούτε μέσω των εκλογών από τον λαό. Υπάρχουν πολυεθνικές εταιρίες και επιχειρηματίες όπως ο Rockafeller και όμοιοι του που μέσω κάποιον οργανισμών που έχουν ιδρύσει όπως η Bilderberg, JFR ελέγχουν τον κόσμο.
Πλέον μετά από τα γεγονότα που συνέβησαν μέσα στην εβδομάδα που πέρασε, ακόμα και τα μικρά παιδιά κατάλαβαν την στρατηγική και το σκοπό των ΗΠΑ. Δεν μπήκαν στην περιοχή για τα ανθρώπινα δικαιώματα ούτε για δημοκρατία. Μπήκαν για να ελέγχουν τα πετρέλαια της περιοχής. Ο κύριος τους στόχος ήταν αυτός. Υπάρχουν βέβαια και άλλοι στόχοι. Να ασκούν επιρροή και στα γειτονικά κράτη όπως Συρία, Ιράν κτλπ, να προστατεύουν το Ισράηλ κτλπ.

Στα πλαίσια αυτής της στρατιωτικής δύναμης που έστειλε στο Αφγανιστάν ο Obama, κάλεσε και τους συμμάχους των ΗΠΑ όπως π.χ. την Τουρκία να στείλουν στρατιωτική δύναμη και αυτοί. Και χθες όπως ήταν αναμενόμενο παρόλο που την Τρίτη υπήρξε ανακοίνωση από το ΝΑΤΟ για αποστολή 5.000 στρατιωτών, ο κ. Rasmussen χθες ανακοίνωσε την αποστολή 7.000 στρατιωτών.
Ποιος είναι ο ρόλος του ΝΑΤΟ; Η άμυνα της Ευρώπης. Σωστά; Σωστά! Τι δουλειά έχουν οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν; Το Αφγανιστάν στην κατάσταση που είναι ..........
σήμερα αποτελεί κίνδυνο για αυτούς; ΌΧΙ!
Πάντως καλά έκανε η Τουρκία που αρνήθηκε να στείλει τις δυνάμεις τους (τουλάχιστον αν στείλει τελικά δεν θα λάβουν μέρος στις στρατιωτικές επιχειρήσεις), καλά έκαναν και μερικά κράτη που ανακοίνωσαν ότι στέλουν 20-25 στρατιώτες μόνο (ναι καλά ακούσατε) και έκαναν διεθνώς ρεζίλι τις ΗΠΑ. Και εμείς ως Ελλάδα δεν πρέπει να στείλουμε δύναμη στο Αφγανιστάν.
Και για όσους θα μου πουν ότι στα πλαίσια του ΝΑΤΟ μια επίθεση εναντίον ενός κράτους μέλους σημαίνει επίθεση εναντίον όλων, θα μπορούσα να τους πω ότι ο Bin Laden που τον χρησιμοποίησαν ως δικαιολογία οι Αμερικανοί ιμπεριαλιστές ώστε να εισβάλλουν στο Αφγανιστάν ήταν αμερικανός πράκτορας και εδώ και χρόνια υπηρετούσε τις ΗΠΑ.. (Για αυτούς που δεν το πιστεύουν αυτό, στις επόμενες μέρες θα ακολουθήσουν δημοσιεύσεις με αποδείξεις). Οι ΗΠΑ εισέβαλαν θα μπορούσα να πω ως συμπέρασμα στο Αφγανιστάν, και όχι οι Αφγανοί στις ΗΠΑ.
Όσον αφορά την ανακοίνωση του Obama χρησιμοποίησε το κάθετι που μπορούσε να χρησιμοποιήσει. Μίλησε για τις επιτυχίες στην αρχική φάση της εισβολής, χρησιμοποίησε ήπια γλώσσα για να μην δημιουργηθούν προβλήματα με τον Μουσουλμανικό κόσμο. Και το σημαντικότερο άμα βρείτε κάπου την ομιλία του και την διαβάσετε θα δείτε πως προσπάθησε να παρουσιάσει τις ΗΠΑ ότι είναι ίσοι με τα υπόλοιπα κράτη!!! (γελίο δηλαδή).
Η στρατηγική του μοιάζει παρά πολύ με την θεωρία της ετοιμασίας για απελευθέρωση των αποικιών, που περιλαμβάνει την εκπαίδευση κάποιων προσώπων, μιας ηγεσίας και την ανάθεση της εξουσίας σε αυτούς και μετά αποχώρηση, αλλά παρόλο αυτό ΚΑΙ τον μετέπειτα έλεγχο της περιοχής μέσω αυτής της φωτισμένης ηγεσίας.


Τελειώνοντας όπως ΔΕΝ μπορέσατε να δείτε επειδή δεν το έδειξαν τα ΜΜΕ αρκετοί πολίτες των ΗΠΑ έχουν μετανιώσει για το ψήφο που έδωσαν στον Obama και αρκετοί έδωσαν συνεντεύξεις σε μικρότερα κανάλια και δήλωσαν την απογοήτευση τους για αυτό που έκανε ο Obama!

Αϊκούτ Καδήρ
Β' έτος Νομικής ΔΠΘ