Οριστική η παραίτηση Αλαβάνου



Συνεχίζονται οι μετεκλογικές «σεισμικές δονήσεις» στον ΣΥΝ και στον ΣΥΡΙΖΑ με την αντιπαράθεση μεταξύ Αλ. Αλαβάνου και Αλ. Τσίπρα να έχει πλέον μορφοποιηθεί σε κρίση που αναζητεί διέξοδο για το ενωτικό εγχείρημα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Χθες, κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ, ο κ. Αλαβάνος επέμεινε στην απόφασή του να παραιτηθεί από το βουλευτικό αξίωμα και από τη θέση του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Την ερχόμενη Δευτέρα στη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να υποβάλει την παραίτησή του και επίσημα, παρά τις προσπάθειες που καταβάλλονται για να την ανακαλέσει.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Αλαβάνος δεν προτίθεται να αποχωρήσει από την πολιτική και από τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, όπου ενδεχομένως να ενεργοποιηθεί από κάποιο άλλο πόστο. Μάλιστα, όπως εκτιμάται από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι άνευ σημασίας οι τοποθετήσεις του στη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας στην Κουμουνδούρου όπου φέρεται να είπε πως «ο ΣΥΝ έξω από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει μέλλον» και πως ο ίδιος θα προσφέρει από τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Εν τω μεταξύ συνεχίζει τον κύκλο ενημέρωσης, που άνοιξε το βράδυ της περασμένης Τετάρτης από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην οδό Βαλτετσίου, όπου γνωστοποίησε την πρόθεσή του να παραιτηθεί από βουλευτής. Σήμερα το πρωί σειρά είχε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, στα γραφεία της στη Βουλή. Ο κύκλος θα κλείσει πάλι στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ με την τελική απόφασή του- κάποια στελέχη βλέπουν συμβολισμό, σε σχέση με τους προβληματισμούς του κ. Αλαβάνου, ακόμη και πίσω από τη «χωροταξία» αυτής της διαδρομής.