Οι Πολωνοί για το Υ/Π Παπανικολής

Σε απάντηση του Πολωνού Υπουργού Άμυνας Bogdan Klich σε επερώτηση βουλευτών του Πολωνικού Κοινοβουλίου για τον στόλο υ/β και τις μελλοντικές κινήσεις του Πολωνικού Ναυτικού,διευκρινίζεται ότι όντως Πολωνική αντιπροσωπία στην οποία συμμετείχαν ειδικοί του Γενικού τους Επιτελείου , αξιωματικοί του Πολωνικού Ναυτικού και εκπρόσωποι του Υπουργείου Άμυνας επισκεύτηκε τα ναυπηγεία στο Κίελο και είχε την ευκαιρία να δεί και το υποβρύχιο και κατα την διάρκεια των θαλάσσιων δοκιμών του , καθώς ένας απο τους κύριους στόχους της επίσκεψης κατα τον Πολωνό Υπουργό ήταν να διαπιστωθεί άν οι Ελληνικές αναφορές για τα τεχνικά προβλήματα του υ/β είναι αληθείς....
Δυστυχώς καταλήγει με την εξής φράση : "Οι θαλάσσιες δοκιμές στις οποίες συμμετείχαν αξιωματικοί του Ναυτικού έδειξαν αναντιστοιχία με τα αναφερόμενα δεδομένα" (δλδ τις ελληνικές αναφορές για προβλήματα..)
Παραθέτουμε το μέρος της απάντησης που αφορά το Παπανικολής :
"Η αντιπροσωπεία του Πολωνικού Ναυτικού επισκέφθηκε τα ναυπηγεία της Γαλλίας και της Σουηδίας, και τον Ιούνιο του 2008 το γερμανικό. Σκοπός της επίσκεψης ήταν να συγκρίνουν τις προσφορές για μια πιθανή εξαγορά των πλοίων και σύγκριση των γαλλικών Scorpene , Α-26 της Σουηδίας και γερμανικού τύπου 214. Τα πλοία είχαν αξιολογηθεί με βάση τις τρέχουσες και μελλοντικές επιχειρησιακές απαιτήσεις και την υλικοτεχνική ικανότητα του Πολεμικού Ναυτικού. Ειδικοί του Ναυτικού συνέκριναν τα πλοία σύμφωνα με το πλήρες εύρος των πληροφοριών που λαμβάνονται τόσο από τις εταιρίες και ειδικών αμυντικών εκδόσεων. Συσσωρευμένες γνώσεις, συμπεριλαμβανομένων των μέσων ενημέρωσης,ελέγχθηκαν κατά τις επισκέψεις στα ναυπηγεία.
Αναφορικά με τις Ελληνικές αμφιβολίες σχετικά με τα τεχνικά προβλήματα του πλοίου τύπου 214, θα ήθελα να σας πληροφορήσω ότι η αντιπροσωπεία των Ενόπλων Δυνάμεων της Δημοκρατίας της Πολωνίας από μια ομάδα εμπειρογνωμόνων Γενικού Επιτελείου, του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Πολεμικό Ναυτικό, έλεγξε τις πληροφορίες των μέσων μαζικής ενημέρωσης για αυτό το θέμα, δεδομένου ότι ήταν ένας από τους κύριους στόχους της περσινής επίσκεψης στο ναυπηγείο HDW. Οι θαλάσσιες δοκιμές στις οποίες συμμετείχαν αξιωματικοί του Ναυτικού έδειξαν αναντιστοιχία με τα αναφερόμενα δεδομένα"
Περαστικά μας .....