Κορυφαίοι ομογενείς στηρίζουν Ομπαμα

Ανοιχτή επιστολή προς τους Ελληνοαμερικανούς ψηφοφόρους στέλνουν επτά κορυφαίες προσωπικότητες της πολιτικής, από το χώρο της Ομογένειας, όπως αναφέρει ο Εθνικός Κήρυκας, και στην οποία υπογραμμίζουν ότι οι υποψήφιοι Μπάρακ Ομπάμα και Τζο Μπάιντεν έχουν την ικανότητα να αντεπεξέλθουν, υπογραμμίζοντας ότι και οι δύο είναι φίλοι της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας.

Την επιστολή υπογράφουν ο πρώην υποψήφιος για το αξίωμα του Προέδρου των ΗΠΑ Μάικλ Δουκάκης, ο πρώην γερουσιαστής Πολ Σαρμπάνης, οι βουλευτές Τζον Μπραδήμας και ο Τζον Σαρμπάνης, η Νίκη Τσόγκας, ο υπουργός Οικονομίας του Ιλινόις, Αλέξης Γιαννούλιας και ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Καλιφόρνια, Φιλ Αγγελίδης.

«Οι εκλογές του 2008 πλησιάζουν σε μια σημαντική και κρίσιμη στιγμή στην ιστορία του έθνους μας. Η Αμερική πρέπει να εξυγιάνει την Οικονομία, να διασφαλίσει την πατρίδα και να οδηγήσει τις δημοκρατίες του ελεύθερου κόσμου», τονίζεται στην επιστολή, που παραθέτει ο Εθνικός Κήρυκας. «Ο Μπάρακ Ομπάμα και ο Τζο Μπάιντεν έχουν τις ικανότητες -τη σωστή κρίση και την οξύνοια- για να ανταποκριθούν τις απαιτήσεις. Επιλέγοντας τον Τζο Μπάιντεν, ο γερουσιαστής Ομπάμα έχει επιδείξει τη σωστή του κρίση, επειδή ο γερουσιαστής Μπάιντεν είναι ένας από τους κορυφαίους γνώστες της εξωτερικής πολιτικής στην Αμερική και έχει ολοκληρωμένη άποψη των θεμάτων που έχει να αντιμετωπίσει η χώρα σε ολόκληρο τον κόσμο. Στη Γερουσία των ΗΠΑ, ο Τζο Μπάιντεν και ο Μπάρακ Ομπάμα έχουν συνεργαστεί και με τα δύο κόμματα για την πρόοδο των Αμερικανών».

Στη συνέχεια οι υπογράφοντες αναφέρονται στις θέσεις των δύο υποψηφίων όσον αφορά τα ελληνικά θέματα.

«Ο Μπάρακ Ομπάμα και ο Τζο Μπάιντεν είναι φίλοι της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας, προωθώντας θέσεις που είναι σημαντικές για όλους μας. Ο γερουσιαστής Ομπάμα έχει ζητήσει από την Τουρκία να σεβαστεί τη θρησκευτική ελευθερία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, που περιλαμβάνει τον τερματισμό της κατάληψης της περιουσίας της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας και την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής στην Κωνσταντινούπολη. Ο γερουσιαστής Ομπάμα υποστηρίζει μία λύση στην Κύπρο που να βασίζεται στην ευνομία και η επιλογή του Τζο Μπάιντεν διασφαλίζει ότι ο Λευκός Οίκος θα είναι θετικός όσον αφορά το Κυπριακό. Ο γερουσιαστής Μπάιντεν υποστηρίζει τη Δικαιοσύνη για την Κύπρο από το 1974. Ο γερουσιαστής Ομπάμα είναι από τους πρώτους υποστηρικτές του Ψηφίσματος 300, το οποίο καλεί την ΠΓΔΜ να σταματήσει τις εχθρικές της ενέργειες και ζητά να συνεργαστεί με τον ΟΗΕ και την Ελλάδα για μία κοινά αποδεκτή ονομασία».

Και καταλήγει η επιστολή: «Χρειαζόμαστε έναν Πρόεδρο που θα ενεργεί με σύνεση για να διασφαλίζει ότι οι δημοκρατίες του κόσμου θα συνεργάζονται για να ανταποκρίνονται στις οικονομικές προκλήσεις και τις απειλές για την Αμερική και τους συμμάχους της. Και χρειαζόμαστε έναν αντιπρόεδρο που θα έχει αποδεδειγμένες ικανότητες και την ηγετική εμπειρία ώστε, αν χρειαστεί, να αναλάβει το Οβάλ Γραφείο. Οι γερουσιαστές Μπάρακ Ομπάμα και Τζο Μπάιντεν είναι ικανοί ηγέτες που μπορούν να οδηγήσουν την Αμερική στον 21ο αιώνα. Αυτό το Νοέμβρη σας καλούμε να ψηφίσετε για τους Ομπάμα και Μπάιντεν, ως τις σωστές λύσεις για την Αμερική».

• Στη φωτογραφία ο υπουργός Οικονομίας του Ιλινόις, Αλέξης Γιαννούλιας με τον Μπάρακ Ομπάμα