Σπήλαιο Πετραλώνων: Και άλλο σκάνδαλο στη Χαλκιδική!!!


Χαλκιδική: Η Γη της Επαγγελίας αλλά και των μεγάλων συμφερόντων!
Δεν είναι μόνο τα γνωστά σκάνδαλα.
Εξαιρετικά προκλητική είναι η κατάσταση και στο σπήλαιο Πετραλώνων.
Εκεί μιά ιδιωτική εταιρεία με την ...ευρηματική επωνυμία "Ανθρωπολογική εταιρεία Ελλάδος" διαχειρίζεται αυτό το μοναδικό και από αισθητική και από επιστημονική άποψη μνημείο της φύσης, στηριγμένη σε δικαστικές αποφάσεις και βέβαια στην αμαρτωλή σύμβαση με την αποχωρούσα τότε Νέα Δημοκρατία (Απρίλος 1981).
Οι Χαλκιδικιώτες στο σύνολό τους είναι οργισμένοι με αυτή την κατάσταση κατοχής, όπως θα ήταν και οι Αθηναίοι, αν ιδιώτης κατείχε και διαχειρίζονταν την Ακρόπολη. Οι παράγοντες της Νέας Δημοκρατίας, τοπικοί και κυβερνητικοί, δεν ασχολούνται ή σωστότερα καλύπτουν την ιδιοκτήτρια οικογένεια της εταιρείας.
Οι συνεχείς προσπάθειες νομοθετικής επίλυσης του προβλήματος είχαν καταλήξει στην έκδοση Πρωτοκόλου Διοικητικής Αποβολής από τον τότε Υπουργό Πολιτισμού Βαγγέλη Βενιζέλο που επιδόθηκε στις 19/01/2004. Η εταιρεία ζήτησε την ακύρωση του πρωτοκόλου με προσφυγή της στο Συμβούλιο Επικρατείας στις 21/01/2004 και ταυτόχρονα πέτυχε την έκδοση προσωρινής διαταγής που ανέστειλε την εκτέλεσή του. Η αίτηση ακύρωσης εκδικάσθηκε την 02/02/2005 και φαίνεται ότι δεν έχει εκδοθει ακόμη απόφαση. Τρία χρόνια και οκτώ μήνες μετά!!!! Και το καλύτερο. Η ......προσωρινή διαταγή ΙΣΧΥΕΙ ΑΚΟΜΗ. Τέσσερα χρόνια και εννιά μήνες μετά!!!! Έτσι η οικογένεια εισπράτει και δεν αποδίδει, φυσικά, τα έσοδα του σπηλαίου Πετραλώνων.
Να μην αναρωτηθούμε αν υπάρχει Δικαιοσύνη, αλλά:
Υπάρχει Υπουργός Πολιτισμού;
Υπάρχει Υπουργός Δικαιοσύνης;
ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ;

http://respentza.blogspot.com/