Να σταματήσει η καραμέλα του "τζάμπα μάγκες"…

Έτσι τα …βλέπω…!!!

Γράφει ο: gianniotis.gr

Έχει καθιερωθεί ως οριστικό σήμα κατατεθέν, από τους ποικιλόχρωμους πολιτικούς κύκλους, ότι ο εκφράζων διαφορετική γνώμη, ή και ο έχων άλλη άποψη από αυτή του κόμματός του, να ονομάζεται …"τζάμπα μάγκας".

Αυτός ο χαρακτηρισμός προσδίδεται μόνο στα κυβερνητικά στελέχη με πολύ μεγάλη ευκολία, από όλα σχεδόν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και όχι μόνο, με σκοπό να μειώσουν και να απαξιώσουν – θα έλεγα και για να εξευτελίσουν – όσους κατά καιρούς εξέφρασαν κάποιες διαφορετικές πολιτικές προσωπικές απόψεις.

Είναι γεγονός, ότι μέσα από το κυβερνών κόμμα, εκφράστηκαν κατά καιρούς διαφορετικές απόψεις, τόσο από Υπουργούς, πρώην υπουργούς, βουλευτές, αλλά και φίλα προσκείμενα κυβερνητικά στελέχη.

Ενδεικτικά αναφέρουμε κάποιους, σίγουροι όντες ότι θα παραλείψουμε και άλλους πολλούς:

Τατούλης, Γιαννόπουλος, Λαμπρόπουλος, Πολύδωρας, Μανώλης, Μιχαλολιάκος, Δαϊλάκης κ.ά.

Ξαφνικά ανακαλύψαμε ότι "τζάμπα μάγκες", διαθέτει μόνο το κυβερνών κόμμα.

Έτσι …βολεύει. Μέγα λάθος όμως.!!!

Όσο και αν σας φαίνεται παράξενο, ο μεγαλύτερος "τζάμπα μάγκας" όλων των εποχών, ακούει στο όνομα Ευάγγελος Βενιζέλος.

Είναι ο ίδιος που χαρακτήρισε "τζάμπα μάγκες" τους Μανώλη και Μιχαλολιάκο, όταν τους κάλεσε μέσα στη βουλή να καταψηφίσουν νομοσχέδια και να ρίξουν την κυβέρνηση.

Ο στόχος του προφανής.

Θα γινόταν πάλι εκλογές, τις οποίες ο "ηγέτης" του Γιώργος Παπανδρέου θα τις έχανε, ενώ θα του δινόταν για άλλη μια φορά η ευκαιρία, στο να διεκδικήσει τον προεδρικό θώκο της "μεγάλης δημοκρατικής παράταξης".

Δεν του …έκατσε όμως, και πήρε το ύφος το δικό του.

Το …βλοσυρό.!!!

Μπροστά στον αρχηγό του όμως, συνεχίζει να συμπεριφέρεται ως υπάκουο και πειθήνιο όργανο, και χωρίς καμία πρόθεση να εκφράσει διαφορετική άποψη, παρά τα όσα "μαργαριτάρια" εκστομίζει κάθε φορά ο πολύ καλά κατά τα άλλα …"Ελληνομαθής" αρχηγός του.

Ο ίδιος μάλιστα, (Βενιζέλος) λέγεται ότι παίρνει μαθήματα γλωσσικού …λαϊκισμού, με σκοπό να αποβάλλει το βερμπαλιστικό και επιστημονικό στοιχείο του λόγου του, δεδομένου ότι για να γίνει αντιληπτός από τον απλό Έλληνα πολίτη και ψηφοφόρο, πρέπει να εφοδιάσει τον καθένα ξεχωριστά, και με το κατάλληλο πολιτικό …λεξικό.

Ας σταματήσει λοιπόν αυτή η …καραμέλα του "τσάμπα μάγκα", γιατί έχει κουράσει πάρα πολύ, και αρχίζει και εκνευρίζει επικίνδυνα…

giannioitis.gr