ΗΠΑ - Η Κυπριακή Ομοσπονδία Αμερικής τίμησε τον Αλέξη Γιαννούλια και την Κάρολιν Μαλόνι

Σιγουριά για την εκλογή τού φίλου του Μπαράκ Ομπάμα στην Προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών της πολιτείας Ιλινόι, Αλέξης Γιαννούλιας, ο οποίος τιμήθηκε από την Κυπριακή Ομοσπονδία Αμερικής.

Ο κ. Γιαννούλιας αναφέρθηκε στη "σημαντική αλλαγή" που θα επέλθει στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο, αν εκλεγούν Ομπάμα-Μπάιντεν, σημειώνοντας ότι "θα βοηθήσουν" για τη ελευθερία της Κύπρου και για τα άλλα ελληνικά θέματα.

Αναφερόμενος στο δικό του πολιτικό μέλλον, τόνισε ότι σε όποια θέση και αν υπηρετήσει θα εργαστεί για την "απομάκρυνση των κατοχικών στρατευμάτων και των 160,000 εποίκων", ενώ μιλώντας στα ελληνικά, μεταξύ άλλων, είπε ότι "μετά από 34 χρόνια η Κύπρος δεν έχει δει ελευθερία και δικαιοσύνη και οι πρόσφυγες δεν επέστρεψαν στα σπίτια και τις περιουσίες τους".

Στην ίδια εκδήλωση τιμήθηκε επίσης η Δημοκρατική βουλευτής της Νέας Υόρκης, Κάρολιν Μαλόνι, η οποία μιλώντας για τον Ελληνοαμερικανό Αλέξη Γιαννούλια, υπογράμμισε ότι πρόκειται για "ανερχόμενο αστέρι στην πολιτική ζωή των ΗΠΑ". Η κ. Μαλόνι, αναφερόμενη στην Ομάδα Ελληνικών Θεμάτων της Βουλής των Αντιπροσώπων, που ίδρυσε μαζί με τον πρώην βουλευτή του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, Μαικλ Μπιλιράκη, το 1996, είπε ότι έχει σήμερα 142 μέλη και από τότε δεν έχει αφήσει να εγκριθεί ούτε ένα ψήφισμα κατά των ελληνικών συμφερόντων.

Για τον αγώνα των δυο τιμώμενων υπέρ των δικαίων της Κύπρου μίλησαν ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, ο πρέσβης της Κύπρου στις ΗΠΑ Ανδρέας Κακουρής, ο επιτετραμμένος της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον, πρέσβης Κάρολος Γαδής, ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Πίτερ Παπανικολάου, ο πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ, Φίλιπ Κρίστοφερ και ο πρόεδρος της Συντονιστικής Ομάδας του Ελληνισμού στην Ουάσιγκτον Έντι Μανάτος.

Πηγή ana-mpa