Επικίνδυνη η αριστερή στροφή του ΠΑΣΟΚ

Τον τελευταίο καιρό γινόμαστε μάρτυρες του ξεδιπλώματος της πολυδιαφημισμένης αριστερής στροφής του ΠΑΣΟΚ. Συμμετοχή του προέδρου του σε πορείες με πανό και τη γροθιά σηκωμένη καθώς και των στελεχών του σε κάθε είδους κινητοποιήσεις. Ακτιβιστικές πρωτοβουλίες και αριστερή φρασεολογία . Άρνηση σε όλα τα ανοικτά μέτωπα της κοινωνίας στις θέσεις της κυβέρνησης, χωρίς επεξεργασμένες προτάσεις εφαρμοσμένης πολιτικής .Και έτσι η Ελλάδα θα αποκτήσει ένα ακόμη αριστερό σχήμα.
Ο σκοπός της ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ είναι προφανής . Να συγκρατήσει τις διαρροές προς τα αριστερά του .Παραγνωρίζει όμως μερικές επίσης προφανείς σταθερές .Οι διαρροές προς τα αριστερά του δεν οφείλονται σε αριστερή τοποθέτηση των όσων φεύγουν ,αλλά έχουν να κάνουν με συμπεριφορές της ηγετικής του ομάδας από τις εκλογές και μετά. Εξάλλου όλες οι μετρήσεις των τελευταίων τεσσάρων χρόνων δείχνουν μια συντηρητικοποίηση της κοινωνίας παρά την προσωρινή άνοδο του Σύριζα τελευταία , ο οποίος λειτουργεί ως υποδοχέας αντίδρασης. Προσωρινό αποτέλεσμα αυτής της στροφής θα είναι μια μικρή ανάκαμψη των ποσοστών του . Βέβαιο όμως αποτέλεσμα αυτής της στροφής είναι η εγκατάλειψη του μεσαίου χώρου (Χώρο στον οποίο το ΠΑΣΟΚ έπαιζε μπάλα μόνο του πριν λίγο καιρό) ο ποίος θα μείνει ή για τη ΝΔ ή ορφανός και το παιχνίδι να μεταφερθεί για το ΠΑΣΟΚ στα αριστερά , γήπεδο το οποίο ξέρουν καλλίτερα Σύριζα και ΚΚΕ .
Αυτή η επιλογή δείχνει ότι η ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ έχει αποδεχθεί την αδυναμία της να κερδίσει εκλογές και προσπαθεί να διασώσει όσο πιο πολύ ζωτικό χώρο μπορεί. Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα κεντροαριστερό κόμμα και αν χαθεί το πλεονέκτημα που έχει το ΠΑΣΟΚ έναντι των άλλων αριστερών σχημάτων -την προσμονή της νίκης - είναι περισσότερο από βέβαιο ότι ένα μεγάλο κομμάτι αριστερών ψηφοφόρων του θα επιλέξουν ορίτζιναλ αριστερά σχήματα από γιαλαντζί.
Ο χρόνος θα δείξει αλλά αν το δείξει θα είναι πολύ αργά για το ΠΑΣΟΚ

Σχολιάστε το άρθρο . Μας ενδιαφέρει να ακούγεται η γνώμη όλων

Όλο το άρθρο