Η κουβέντα περί Μακεδονίας συνεχίζεται και στη Ν. Υόρκη και στο καφενείο μας

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΘΑΜΩΝΑ ΤΟΥ ΚΑΦΕΝΕΙΟΥ
Στο καφενείο μας θα ακούγονται όλες οι φωνές έστω και αν διαφωνούμε

Εστίν ούν Ελλάς και η Μακεδονία.
Γράφει ο
: gianniotis.gr
Τα λόγια αυτά ειπώθηκαν και έχουν καταγραφεί στην παγκόσμια ιστορία πριν εκατοντάδες χρόνια π. Χ, από τον τότε ιστορικό και αρχαίο ημών πρόγονο Στράβωνα.
Αυτή η λεπτομέρεια απευθύνεται προς τους καθημερινά εμφανιζόμενους και όψιμους…"πατριώτες”, οι οποίο στα πλαίσια μιας ανείπωτης προπαγάνδας υπέρ των Σκοπίων, δεν διστάζουν να ταυτίσουν το όνομα της Μακεδονίας μας, με αυτό του ομόνωμου …χαλβά.

Η παραποίηση της ιστορίας, από οπουδήποτε και αν προέρχεται, όπως και να το κάνουμε, αποτελεί εθνική ταπείνωση για όλους εμάς που έτυχε να ασχοληθούν με την ιστορία, όχι βέβαια ως ιστορικοί, αλλά ως άνθρωποι με στοιχειώδη γνώση της προϊστορίας αλλά και της ιστορίας μας.

Δεν χρειάζονται πολλά επιχειρήματα για να πείσουμε τους απανταχού… ανθέλληνες και σκοπίμως ανιστόρητους για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας.
Μια ιστορική αναδρομή και μια περιήγηση στην π.Χ. Ελληνική ιστορία, αρχής γενομένης από αυτή της ύπαρξης των πρώτων Μακεδονικών τάφων, θα ήταν αρκετή.
Αρκεί να αναφέρουμε ότι οι πρώτοι Μακεδονικοί τάφοι που ανάγονται στον 4ο αιώνα π.Χ. , ήταν οι θολωτοί Μυκηναϊκοί, οι οποίοι διατηρήθηκαν μέχρι και τους κλασσικούς χρόνους σε περιοχές όπως η Θεσσαλία και η Μακεδονία.

Ας έρθουμε τώρα και στην νεότερη ιστορία με την ίδρυση της Μακεδονικής δυναστείας, της πιο μεγάλης και αξιόλογης δυναστείας της Βυζαντινής αυτοκρατορίας, (867-1056 μ.Χ).

Θα θυμίσουμε αρκετούς και σπουδαίους αυτοκράτορες της Μακεδονικής δυναστείας όπως : Βασίλειος Α΄, Λέων ΣΤ΄, Αλέξανδρος, Κωνσταντίνος Ζ΄, Ρωμανός Α΄ και Β΄, Νικηφόρος Φωκάς, Ιωάννης Τσιμισκής, Βασίλειος Β΄, ο Βουλγαροκτόνος, Κωνσταντίνος Η΄, Μιχαήλ Δ΄, και Ε΄, Ζωή, Θεοδώρα κ.λ.π.

Στη νεότερή μας ιστορία δεν μπορούμε να μη συμπεριλάβουμε και την ίδρυση και λειτουργία της Μακεδονικής Σχολής τον 13ο αιώνα με έδρα την Θεσσαλονίκη.

Είναι γεγονός ότι σε αυτή τη στήλη, δεν μπορούμε να κάνουμε πλήρη ιστορική αναδρομή, μόνο και μόνο να αποδείξουμε τα αυτονόητα.

Η ελληνικότητα της Μακεδονίας, δεν αμφισβητήθηκε ούτε και από τους κατά καιρούς κατακτητές και καταπατητές περιοχών της χώρας μας.

Επομένως τα όσα παραποιημένα στοιχεία προβάλλονται από οποιοδήποτε μέσον, δεν αποσκοπούν στην αποκατάσταση της αλήθειας, αλλά στην σκόπιμη διαστρέβλωση της ιστορίας, για λόγους που μόνο ιδιοτελή συμφέροντα εξυπηρετούν και τίποτε άλλο.
Άλλωστε όλα είναι σχεδόν γνωστά, και καθημερινά αποκαλύπτονται με περισσότερες λεπτομέρειες…