Ελ. Βενιζέλος: Ταλαιπωρία για 180 επιβάτες πτήσης της Wizz Air – Μετά απο 26 ώρες ακόμη δεν ξέρουν αν και πότε θα πετάξουν!

 
Καθηλωμένοι στο διεθνές αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος βρέθηκαν για περισσότερες από 24 ώρες 180 επιβάτες πτήσης της Wizz Air με προορισμό το Άμπου Ντάμπι, με την oυγγρική αεροπορική εταιρεία να τούς έχει αφήσει χωρίς καμία ενημέρωση για το τι έχει συμβεί και πότε θα μπορούν θα ταξιδέψουν.

Ολα ξεκίνησαν χθες το απόγευμα, σύμφωνα με Ελληνίδα επιβάτιδα της εν λόγω πτήσης, η οποία δήλωσε στο iEidiseis.gr, πως το αεροπλάνο τους ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει στις 18:20. Την ώρα της τροχοδρόμησης, ωστόσο, ακούστηκε ένας δυνατός θόρυβος, με αποτέλεσμα το αεροσκάφος να επιστρέψει στη θέση του πάρκινγκ και να ζητηθεί από τους επιβάτες να αποβιβαστούν.

«Μας είπαν είπαν ότι έπρεπε να περιμένουμε μία ώρα, για να αποκατασταθεί η βλάβη. Η μία ώρα αναμονής όμως έγινε 3,5 ώρες και στις 22:00 μας είπαν πως η πτήση ακυρώνεται», είπε η επιβάτιδα και πρόσθεσε πως «η μόνη αντίδραση ήταν να μας δώσουν 4 ευρώ voucher για φαγητό όσο περιμέναμε και μετά από λίγες ώρες μας έδωσαν ακόμα ένα… δεν είχαμε καμία ενημέρωση».

Κατά τις πληροφορίες, οι επιβάτες μεταφέρθηκαν αργά τη νύχτα σε γνωστό ξενοδοχείο της Αθήνας. Σήμερα Τρίτη έλαβαν μήνυμα ότι η πτήση τους δρομολογήθηκε για τις 12:00 το μεσημέρι. «Στις 11:00 και ενώ ήμασταν ήδη εκεί λάβαμε νέο μήνυμα στα κινητά μας ότι η πτήση θα φύγει στις 14:00», σημείωσε η επιβάτιδα, επισημαίνοντας πως οι άνθρωποι στην πύλη δεν είχαν ιδέα για την καθυστέρηση.  «Ενημερώθηκαν από εμάς», εξήγησε η ίδια.

Όμως, η ταλαιπωρία τους δεν έμελλε να τελειώσει ούτε και τότε. «Μετά από μία ώρα, λάβαμε νέο μήνυμα ότι η πτήση αναχωρεί στις 17:00… τρεις ώρες μετά δηλαδή!». Δεν είναι δύσκολο να μαντέψει κανείς τι ακολούθησε στη συνέχεια. «Στις 17:15 λάβαμε μήνυμα για… νέα ώρα απογείωσης 18:00. Εκείνη τη στιγμή αποφάσισα να φύγω», ανέφερε η γυναίκα.

«Πολλοί όμως συνέχισαν να περιμένουν ότι θα πετάξουν, στις 20:15 μάλιστα μας ήρθε μήνυμα για αναχώρηση στις… 20:00! Έπειτα έμαθα ότι πήγε η αστυνομία στο σημείο, πιθανότατα μετά από ειδοποίηση κάποιου από τους επιβάτες. Το τραγικό είναι ότι μάς έφεραν σήμερα ξανά στο αεροδρόμιο, ενώ ήξεραν ότι στο αεροπλάνο δεν επιδιορθώθηκε το πρόβλημα και δεν έστειλαν άλλο αεροπλάνο να μας πάρει», επεσήμανε η επιβάτιδα, η οποία εργάζεται ως αεροσυνοδός και γνωρίζει τις διαδικασίες σε τέτοιες περιπτώσεις.

Άφαντη η πτήση στον πίνακα των αναχωρήσεων

Εκείνο που της έκανε εντύπωση, όταν μετέβησαν σήμερα στο αεροδρόμιο, είναι πως η πτήση τους δεν αναγραφόταν καν στον πίνακα αναχωρήσεων, γεγονός που την έβαλε σε υποψίες για το τι θα ακολουθούσε. Όπως σημείωσε η ίδια, στην πτήση υπήρχαν και αρκετές οικογένειες με παιδιά μικρών ηλικιών, για τους οποίους ήταν πολύ μεγάλη η ταλαιπωρία, καθώς και άτομα που δεν είναι από τη χώρα και επομένως δεν είχαν που να μείνουν στην Ελλάδα, μέχρι να ταξιδέψουν στο Άμπου Ντάμπι.

Τέλος, η γυναίκα επεσήμανε ότι θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες νομικές πράξεις, προκειμένου να αποζημιωθεί για ό,τι συνέβη. Εν τω μεταξύ, όπως ενημέρωσε η ίδια, στην εφαρμογή της Wozz Air δείχνει ότι η πτήση έχει… προσγειωθεί κανονικά στον προορισμό της!