Ο Οκτώβριος είναι πολύ μακριά...

0

 
Με το που επέστρεψε θριαμβευτής ο πρωθυπουργός από τις ΗΠΑ, έχοντας ενισχύσει αποφασιστικά τη θέση της χώρας σε εξοπλιστικά κόστη και χειροκροτήματα, το Μαξίμου έδωσε διαρροή ότι η κυβέρνηση αντέχει πολιτικά μέχρι τον Οκτώβριο.

Και γι' αυτό ο Μητσοτάκης, αν και, για πολύ στιβαρούς πολιτικούς λόγους, είναι...

αποφασισμένος να εξαντλήσει την τετραετία, ακούει και την ιδέα για εκλογές κάπου τότε. Είναι αδιευκρίνιστο τι κάνει τους επιτελείς του Μαξίμου να πιστεύουν ότι τον Οκτώβριο μπορούν να βρεθούν σε καλύτερη θέση από ό,τι είναι σήμερα.

Αν επενδύουν στον τουρισμό, είναι είτε υπεραισιόδοξοι είτε σε απόλυτη απελπισία· γιατί όσο καλά και να τα πάει ο τουρισμός, ό,τι βγάλει θα τα φάει στα καύσιμα και τη ΔΕΗ. Τα μέτρα που έχουν πάρει για να μειωθούν οι λογαριασμοί του ρεύματος δεν θα έχουν ωριμάσει ώς τότε.

Και, ακόμα χειρότερα, όλος αυτός ο κόσμος που νομίζει ότι θα πάρει 600 ευρώ θα έχει καταλάβει ότι πρόκειται για 60. Πρόσθετα μέτρα ανακούφισης δεν μπορούν να πάρουν, καθώς η Κομισιόν έχει χτυπήσει ήδη το καμπανάκι στις υπερχρεωμένες χώρες. Και επιπλέον υπάρχουν και οι πυρκαγιές του καλοκαιριού. Και είδαμε τι στραπάτσο έπαθε η κυβέρνηση το προηγούμενο καλοκαίρι.

Ο μόνος λόγος να μην σκέφτονται εκλογές ώς τότε είναι να υπάρχουν εκκρεμότητες με το ταμείο ανάκαμψης και τη διανομή του στους επιχειρηματίες. Αλλιώς, με την κατάσταση που επικρατεί σήμερα, ο Οκτώβριος είναι πολύ μακριά...

H ΑΥΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)