Παρασκευή 20 Μαΐου 2022

Ψίχουλα σε Τύπο και περιφερειακά ΜΜΕ...


 Ενώ ο Τύπος βρίσκεται σε αναμονή σοβαρών κυβερνητικών παρεμβάσεων για την ενίσχυσή του, η κυβέρνηση περιορίζεται να παρουσιάσει «μία από τα ίδια»: σύμφωνα με την προηγούμενη πρακτική, αναλαμβάνει την κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών των... εργαζομένων και για το έτος 2021.

Καθώς οι επιχειρήσεις Τύπου βρίσκονται στην πιο κρίσιμη καμπή μετά την οικονομική κρίση, την πανδημία και πλέον τον πόλεμο στην Ουκρανία, αναμένουν βοήθεια από την κυβέρνηση -όπως έχουν ζητήσει και όπως έχει δεσμευθεί- με ποικιλία μέτρων, από την περαιτέρω μείωση του ΦΠΑ, ενισχύσεις μετά την εκτίναξη της τιμής του χαρτιού, ενίσχυση του κόστους διανομής και μεταφοράς, αλλά και ειδικά προγράμματα χρηματοδότησης για τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού τους.

Η κυβέρνηση σε πρώτη φάση απαντά με το έλασσον. Με τροπολογία που κατέθεσε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τα κτηματολόγια, προβλέπει ρύθμιση όμοια με εκείνη που είχε καταθέσει πέρυσι και πρόπερσι, με την οποία υιοθετεί πρόγραμμα χρηματοδότησης για την κάλυψη των χρεών της υποχρέωσης του 2% προς τον ΕΔΟΕΑΠ, το επικουρικό ταμείο των εργαζομένων στα ΜΜΕ.

Το πρόγραμμα αφορά το έτος 2021 και συγκεκριμένα τους ραδιοφωνικούς σταθμούς της Αττικής, τους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς της περιφέρειας, τον περιοδικό Τύπο και τις ιστοσελίδες. Επίσης, δίνεται η δυνατότητα στις επιχειρήσεις ΜΜΕ να ρυθμίσουν οφειλές τους προς τον ΕΔΟΕΑΠ της περιόδου 2017-2021 που προκύπτουν από εισφορά εργοδοτών σε έως εβδομήντα δύο (72) δόσεις, με ελάχιστο ποσό δόσης τα εκατό (100) ευρώ, με απαλλαγή τυχόν προστίμων και των προσαυξήσεων.

Υπολογίζεται ότι το κόστος για τη χρηματοδότηση του προγράμματος θα κινηθεί γύρω στα 7 εκατ. ευρώ για το 2021...

Αγγέλα Νταρζάνου 

ΑΥΓΗ
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.